REKLAMI GEÇ

MHP’de sular durulmuyor

MHP’de sular durulmuyor

Suların bir türlü durulmadığı MHP’de yine ihraç süreci gündemde. Devlet Bahçeli’nin muhalifleri ve destekçilerinin partiden ihracına yönelik sürecin başlatılması beklenirken, isimler arasında yer alan Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan sert değerlendirmeler yaptı. Akcan, “Bu ülkede hukuk bitmiş, siyaset bitmiş. Diktatörlüğe karşıyız diyorsunuz, sonra biri çıkıp adayım dediğinde partiden atıyorsunuz. Devlet Bey’in bir hesabı vardır, belki ilk seçimlerde yüzde 50-60 oy alacaktır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2016 Cumartesi, 11:13

MHP’de sular bir türlü durulmuyor. Parti içi muhalefetin başlattığı hareket ve ardından gelen mahkeme süreçleri MHP’nin ülkenin birinci gündem maddesi olma özelliğini sürdürmesine yol açtı.

Kurultay kararları ve iptaller ile başlayan süreçte şimdi de ihraç dönemi başlatılıyor. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye karşı bayrak açanların partiyle ilişiğinin kesilmesi sürecinden adaylar karar bunları destekleyenlerin de etkilenmesi bekleniyor.

Teşkilatlar görevden alınmaya devam edilirken, partiden ihracı isteneceklerin arasında Çal’ın MHP’li Belediye Başkanı Fethi Akcan’ın da ismi geçiyor. Yaşanan süreç ve kendisi ile ilgili durumu değerlendiren Başkan Akcan, henüz bununla ilgili kendisine ulaşan bir bilginin bulunmadığını belirterek, süreci takip edeceklerini söyledi.

“YÜZDE 11-12’LER BİZE ÇOK”
Partisinin yüzde 11-12’ler seviyesinde oyunun bulunduğunu, bunun da çok olduğunu ifade eden Akcan, “Oyun yüzde 5-6’lara düşmesi lazım. Şu temizliği, bu sorunu, o süreci deyip, sen-ben-bizim oğlana düşmemiz lazım. Yaşanan süreç bu. Bu insanların vebalini kim ödeyecek” dedi.

“DÜĞÜN ELLE, HARMAN YELLE”
Sert bir üslupla değerlendirmelerini sürdüren Başkan Akcan, “Bizde bur söz vardır: ‘Düğün elle, harman yelle’ derler. Temizlik deyip herkesi partiden uzaklaştırırsanız yarın düğünü kiminle yapacaksınız?” diye sordu
Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan

DİKTATÖRLÜK BENZETMESİ
Yaşanan süreci doğru bulmadığını ifade eden Akcan, diktatör çıkışı da yaptı. Akcan, “Diktatörlüğe, buna benzer şeylere karşıyız diyeceksiniz, biri çıkıp aday olduğunda, muhalif bir ses yükseldiğinde de partiden atacaksınız. Ülkede hukuk kalmamış, siyaset bitmiş. İsteyen istediği gibi davranıyor, geldikleri makamları babalarının malı zannediyor. Karşısına çıkanlar da hain oluyor” dedi.

ÖNEMLİ OLAN VATAN-MİLLET
Partiden ihraç edilip edilmemesinin önemli olmadığını dile getiren Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Önemli olan vatan, millet. Yaşadığımız süreç ortada, parti meselesi ülke meselesi haline getirildi. Bekleyip göreceğiz” dedi.

DEVLET BEY’İN BİR HESABI VARDIR
Devlet Bahçeli’nin uyguladığı politikaları kinayeli bir şekilde eleştiren Akcan, “Devlet Bey’in kendisine göre bir politikası vardır. Olduğu da davranışlarından, attığı adımlardan görülüyor. İlk seçimlerde yüzde 50-60 oy alır, bizi de yanıltır, yanlış yapmışız deriz. Oldukça da kararlı duruyor. Bakarsınız bu oy oranlarını da alır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı