REKLAMI GEÇ

MHP’den borçlanma tepkisi

MHP’den borçlanma tepkisi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Yasin Öztürk, belediye faaliyetlerinin 1 yılını değerlendirdiği toplantıda, Büyükşehir Belediyesi’nin kredi borçlarını eleştirdi. Öztürk, “Kaynakların dengesiz harcanması belediyecilik değildir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Nisan 2015 Çarşamba, 17:51

MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Yusuf Garip, Pamukkale Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Mahmut Çatlık, Merkezefendi Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Metin Karakurt ve Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan ile birlikte gerçekleştirdiği basın toplantısında, belediyelerin 1 yılını değerlendirdi.

denizli-mhp-yasin-ozturk-toplanti-ic
2014 Yerel Seçimlerinden sonra meclis üyeliklerine seçilen parti temsilcileri ile birlikte Denizli’de yapılan veya yapılmayan tüm çalışmaları yakından takip ettiklerini belirten Öztürk, “Amacımız her şeye muhalefet olmak değil vatandaşımızın haklarını savunmaktır. Bugüne kadar bir yıl boyunca vatandaşımızın lehine olan her gündem maddesinin arkasında olduk, yanında olduk. Ancak sıkıntılı gördüğümüz, yandaşlarla yapılan veya rant kapısı olarak gördüğümüz gündem maddelerinde sonuna kadar vatandaşımızın haklarını meclis üyelerimiz savunmuş ve savunmaya devam edecektir” dedi.

“222 PROJE UNUTULDU”
30 Mart Yerel seçimlerinde vaat edilen 222 projenin unutulduğunu ileri süren Öztürk, “Bir yıl boyunca ister yeni kurulsun isterse eski ilçelerdeki belediyelerimizin olsun hiçbir proje üretmeden Denizli halkına vaat ettikleri 222 proje unutulmuş, basit belediyecilik anlayışının üstüne çıkılamamıştır. Köyler özel idare yönetiminde iken, her türlü hizmeti alabiliyorlarken güya mahalle olan köyler şu anda haftada bir gün çöp toplamaktan başka belediyelerden bir hizmet alamamaktadır” diye konuştu.

“SU ÜCRETLERİNİ MAHKEMEYE TAŞIDIK”
Köy ve Belde statüsünden mahalle statüsüne geçen yerlerde hayvancılığın yasaklanması, yaşamını bu yolla idare ettiren vatandaşları çok zor durumda bıraktığını ve geçim kaynaklarının ellerinden alındığını belirten MHP İl Başkanı Öztürk, vatandaşlardan habersiz yapılan imar planı değişikliklerinin vatandaşı zor durumda bırakacağını söyledi. Öztürk, “DESKİ’ye verilen 220 milyonluk dev bütçe yetersiz mi ki su ve kanalizasyon katılım payı adı altında vatandaşlardan yüksek miktarda bedeller alınarak yeni bütçeler oluşturuluyor. İlçe, ilçe su birim fiyatlarının farklılık göstermesi ilçeler arasında ayrımcık mı var? Sorusunu gündeme getirmektedir. Örneğin Tavas ‘ta su birim fiyatı 1,1 TL iken Acıpayam Dodurga Beldesinde bulunan okul, sağlık ocağı, aile hekimliği merkezinde dahi su birim fiyatı 5 liradır MHP Meclis Üyeleri olarak düşüncemiz hiçbir ilçemizi bir diğerinden ayıramayız. Bu nedenle vatandaşımızın hakkını MHP grubu olarak savunmuş ve gerekli hukuki işlemlere başlanmıştır. Ayrıca bu dava da yüksek su ve kanalizasyon katılım payı da ek dava konusudur” dedi.

denizli-mhp-yasin-ozturk-toplanti-ic-1
DENGESİZ HARCAMAYA TEPKİ
“Belediye kasalarında borçlanma ile paraların bulundurulması ya da bu paraların dengesiz harcanması belediyecilik değildir” diyen Öztürk, Belediyelerin reklam giderlerinin Billboardlar’ da çürütülmesinin vatandaşı üzdüğünü söyledi. Öztürk, “ Billboardlar da neredeyse bakanların doğum günlerini kutlamadıkları kalmıştır. Ne üzücüdür ki bunların bedeli de vatandaştan çıkmaktadır” eleştirisinde bulundu.

“ÇİÇEKLERE 8.5 MİLYON LİRA HARCANIYOR”
Büyükşehir Belediyesi’nin 33 milyon lira bütçesi olan Park ve Bahçeler Müdürlüğünün, yalnızca çiçeklendirme çalışmaları için 8.5 milyon lira harcama yapıldığını vurgulayan Öztürk, “Yapılan peyzaj ve güzelleştirme çalışmalarında çiçeklerin park bahçeler müdürlüğü tarafından değil taşeron firmalardan temin edilmesi iki üç kat maliyeti artırmaktadır” dedi.

“CEP OTOPARKLAR HARAÇ KAPISI OLDU”
Denizli’nin otopark sorunun hala çözüme kavuşturulmadığını söyleyen Öztürk, şunları söyledi: “Kağıt üzerinde yapılan trafik düzenlemelerinin pratikte uygulanamadığı Türkiye de’ki hiçbir ilde böyle bir trafik kargaşası yaşanmadığı bir gerçektir. Otopark sorunu zaten çözüme kavuşmamış, çözmek içinde hiçbir çaba gösterilmemiş, cep otoparkları ise tam bir haraç kapısı haline gelmiştir. Görüldüğü üzere vatandaşımızın tüm sorunlarına vakıf, onların haklarını savunan MHP ‘si meclis üyeleri bulunmaktadır. Bugüne kadar meclis üyelerimizin vermiş olduğu önergeler yapılan hukuki mücadeleler bunların bir kanıtıdır. Bundan sonra da MHP Meclis üyelerimiz Denizli İlimizin ve halkımızın hizmetkarı olmaya devam edeceklerdir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı