REKLAMI GEÇ

MHP’li Ayhan, terörist yerine ‘gerilla’ dedi

MHP’li Ayhan, terörist yerine ‘gerilla’ dedi

İlk kez bir MHP’li yönetici, PKK’lılar için “terörist” kelimesi yerine “gerilla” ifadesini kullandı. MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, “PKK’nın kurduğu çadır mahkemelerine, gerillaların işadamlarından aldıkları haraçlara, terör örgütü tarafından mülki idare amirlerine çıkartılan mahkeme celplerine nasıl bakmaktadır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 21 Kasım 2014 Cuma, 13:48

Ayhan, düzenlediği basın toplantısında,iktidara süreç ve İmralı görüşmeleri üzerinden yüklendi. “Yıkım sürecinde iradesini İmralı canisine teslim eden AKP, Öcalan’ın insafa gelmesini, silah bırakma çağrısı yapmasını çaresiz biçimde beklemektedir” diyen Ayhan, PKK ve uzantılarının yeni ihanet taleplerinde bulunmaktan çekinmediğini söyledi.

BDP eş başkanlarınınÖcalan’a özgürlük taleplerini seslendirerek, “müzakere ve diyalogdan ya anlaşma ya savaş çıkar”tehditleri savurduklarını belirten Ayhan, “TBMM çatısı altında Türkiye Cumhuriyeti topraklarının bir parçası Kürdistan olaraknitelendiğinde, hükümetinbakanları kaygı duymamakta, tepki göstermemektedir” dedi.

Sözü edilen yol haritasının Türkiye’yi teslimiyet, bölünme veya kaosa sürükleyeceğini ifade eden Ayhan, “Bölgede kamu düzeni terör örgütüne teslim edilmiştir. Her fırsatta ‘kamu düzeni esastır’ diyen Sayın Başbakan; PKK’nın kurduğu çadır mahkemelerine, gerillaların işadamlarından aldıkları haraçlara, terör örgütü tarafından mülki idare amirlerine çıkartılan mahkeme celplerine nasıl bakmaktadır? Bunlar Doğru mudur,değil midir?” diye sordu.

SİVAS OLAYLARI YANITI
Başbakan’ın Sivas olaylarına MHP’yi de dahil etme gayretine girdiğini öne süren Ayhan, “O dönemde partimizin iktidarda olduğunu söyleyerek, siyasi cehaletini ispat etmekle kalmamış iftira ve istismarlarına bir yenisi daha eklemiştir. Bu olay bilerek yapılmış bir algı olayıdır. Bilerek söylenen bu sözler, MHP’ye hayasızca yapılan bir iftiradır. Yalanlanmamıştır” diye konuştu.
.

Yorumlar

Bakış Açısı   -  Bağlantı 22 Kasım 2014, 11:02

AKP komik ötesi, ama MHP ve CHP zaten tükenmiş, fikir politika üretemeyen bir zavallı olmuş. Halbuki o kadar da malzeme var.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı