REKLAMI GEÇ

MHP’li İpek: Köylü ipotek altında

MHP’li İpek: Köylü ipotek altında

MHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali İpek, çiftçinin teknolojinin imkanlarından yararlanarak üretimini artırmak istediğini, ancak borç ipoteğinden kurtulamadığı için bunu gerçekleştiremediğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 23 Şubat 2014 Pazar, 13:40

Denizli’de düzenlenen tarım fuarını ziyaret eden MHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ali İpek, vatandaşların ve esnafın sıkıntılarını dinledi. Fuardaki kalabalığa rağmen çiftçinin alım gücünün olmadığına dikkat çeken İpek, “Çiftçilerimiz teknolojiyi kullanmak istiyor ama ürünü almaya para etmiyor. Borçlarını ödeyemediği için yeni makine, ekipman alamıyor. Bu döngü herkesi etkiliyor. Çiftçi ürettiğini satamıyor. Tarım fuarındaki firmalar makinelerini çiftçiye satamıyor” dedi.

GELECEĞİMİZ İPOTEK ALTINDA
Ali İpek, fuarda banka stantlarına da dikkat çekerek, “Artık borçsuz çiftçi kalmadı. Her çiftçinin kredi borcu var. Bankalar kefil sayısını, ipotek sayısını arttırdı. Çiftçi geleceğini ipotek etmiş durumda. Vatandaşımız, köylümüz üzgün ve borçlarını düşünüyor. Tarlaları ipotek altında olan köylü, teknolojiyi takip bile edemiyor” diye konuştu.

BELEDİYE ÖNCÜ OLMALI
Birçok ilçenin ürününü pazarlamakta sıkıntı çektiğine işaret eden İpek, “İlçelerimizin tarım ürünleri her yıl tüccara kaptırılıyor, düşük fiyattan satılıyor. Tutun bu yıl, yarı fiyatına kekik para etmiyor. Belediyenin görevi yol, sudan ibaret değil. Vatandaşın geleceğini de düşünmek zorunda. Kuracağımız birimler ile ürünlerimiz değerinde satılacak ve çiftçi mağdur olmayacak. Bu ürünler bizleri muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak. Köylünün milletin efendisi olması için üretmeye devam edecek. Ürünü para ederse üretimde artacak. Biz bunu başaracağız. Bunu başarmak için yola çıktık” ifadesini kullandı.

HAFTANIN İLK DURAĞI GÜNEY
Bu arada 24 Şubat Pazartesi günü ilk olarak Güney ilçesini ziyaret edecek olan Ali İpek, burada vatandaşlarla bir araya gelerek daha sonra Güney’in belde ve köylerini dolaşacak. Salı günü ise Acıpayam’ı ziyaret edecek İpek, Çarşamba günü Çal’a, Cuma günü ise Çameli’ye giderek seçim çalışmalarını sürdürecek.

PROJELER AÇIKLANIYOR
Öte yandan projeleri merakla beklenen Ali İpek’in gelecek hafta projelerini bir toplantı ile tanıtması bekleniyor. Hazırlıkları devam eden tanıtım toplantısının sürprizlerle geçeceği ifade edilirken, tanıtımı yapılacak projeler hakkında en ufak ipucu verilmemesi merakları daha da arttırıyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı