REKLAMI GEÇ

MHP’nin Bozkurt Belediye Başkan Adayı Hamdi Cin

MHP’nin Bozkurt Belediye Başkan Adayı Hamdi Cin

MHP belediye başkan adaylarını belirlemeye başladı. Partinin Bozkurt’ta yeniden Hamdi Cin ile yarışa gireceği açıklandı. Hamdi Cin, 2009 yerel seçimlerinde AK Partili rakibi İbrahim Deniz Arda’ya 7 oy farkla yenilmiş, 2014’te de Birsen Çelik’e karşı kaybetmişti.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Ekim 2018 Pazartesi, 12:43

Yerel seçimler için geri sayım başladı, partiler adaylarını belirleyebilmek için çalışmalarını sürdürüyor. Siyasi partiler aday adaylığı başvurularını almayı sürdürürken, sürece hızlı bir giriş yapan MHP bazı ilçelerde adayını belirledi.

MHP İl Başkanı Cafer Birtürk geçtiğimiz hafta aday adaylarının dosyasıyla Ankara’ya gitmiş ve genel merkeze sunmuştu. MHP’nin kesinleşen ilk belediye başkan adayının Bozkurt oldu. MHP, Bozkurt’ta seçimlere Hamdi Cin ile girme kararı aldı.

2009 VE 2014’TE DE ADAYDI
Hamdi Cin, MHP’nin Bozkurt’taki en etkili isimlerinden biri. 2009 ve 2014 yerel seçimlerinde de MHP’nin adayı olan Hamdi Cin her iki seçimde de yüksek oranda oy almasına rağmen kazanamamıştı.

2009 yerel seçimlerinde AK Parti’nin adayı İbrahim Deniz Arda’nın yalnızca 7 oy gerisinde kalan Hamdi Cin, küçük bir oy farkı ile belediye başkanlığını kaybetmişti.

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde de yeniden MHP’nin adayı olarak seçimlere giren Hamdi Cin, bu kez de CHP’nin adayı Birsen Çelik’e karşı kaybetti. 2.454 Bozkurtlunun oyunu alan Hamdi Cin, kendisinden 327 oy daha fazla alan Birsen Çelik’e yenilmişti. Bu seçimlerde AK Parti’nin adayı Birol Konak ise 2.327 oy alarak seçimi 3. sırada bitirmişti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı