REKLAMI GEÇ

Birtürk: CHP’den 18 kişi MHP’ye katıldı

Birtürk: CHP’den 18 kişi MHP’ye katıldı

MHP İl Başkanı Cafer Birtürk, CHP’nin politikalarından rahatsız olan 18 kişinin partilerine kaydolduğunu söyledi. Birtürk, pazar günü gerçekleştirilecek ve vekillerin katılacağı bilgilendirme toplantısıyla ilgili değerlendirmeler yaptı, vatandaşları davet etti.

Büşra Kuru / DENİZLİHABER / 5 Ocak 2017 Perşembe, 16:34

Milliyetçi Harekat Partisi (MHP) İl Başkanı Cafer Birtürk, 8 Ocak Pazar günü saat 13.00’te Katipoğlu Düğün Salonu’nda yapılacak bilgilendirme toplantısı ile ilgili basın toplantısı düzenledi.

MHP Denizli yönetiminin de katıldığı toplantıda konuşan Başkan Birtürk, 15 Temmuz’dan sonra Türkiye’nin içinde bulunduğu ortamda, Cumhurbaşkanlığı tartışmasının noktalanması için öneri getirdiklerini ve bir çıkış yakalandığını söyledi.

Birtürk, “Bu çıkışın akıbetin de malum anayasa komisyonuna 21 maddelik anayasa değişikliği paketi sunulmuştur. Bu anayasa teklifi iktidar partisi tarafından Milliyetçi Hareket Partisi ile birlikte ortaklaşa komisyona indikten sonra ciddi anlamda bir karşılık görmüştür. Karşılıklı anlaşmalar gereği iki maddenin birleşmesi çok önemli olan bir maddenin çıkarılarak bu madde 18’e düşmüştür. Bu 18. madde komisyondan geçtikten sonra pazartesinden itibaren TBMM’de görüşülmek üzere gündeme alınmıştır. Bu maddeler ile ilgili kamuoyunda biz yöneticiler sürekli bu maddenin içeriği ile alakalı sürekli sorularla karşı karşıyayız. Bunları tüm Denizli halkımız için birinci ağızdan bilgilendirmek için biz genel başkanımızın direktifi ile parti büyüklerimizi genel başkan yardımcılarımızı davet ettik” dedi.

“TOPLANTIDA İSTİŞARE VEYA SORU- CEVAP OLMAYACAK”
MHP bilgilendirme toplantısına MHP Genel Başkan Yardımcısı, Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, MYK üyesi Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy ile İstanbul Milletvekili Arzu Erdem katılacağını söyledi. Birtürk, toplantının istişare ve soru cevap olmayacağını sadece maddeler ile ilgili bilgilendirme yapılacağına dikkat çekti.

“AFİŞLERİMİZİ YIRTIYORLAR”
Denizli’de partinin bilgilendirme toplantısı ile ilgili çalışmalar yaptıklarını ve Denizli’nin çogu yerine afişlerini astıklarını belirten Birtürk, “Maalesef insanlarımızın bilgilenmesini ve bilgilendirme sonrasında MHP güvenini artacağını bilen insanlar iki gündür bizim astığımız afişlerimizi yırtıyorlar. Yerlerinden indiriyorlar. Bizlerde bu konu hakkında gerekli adli işlemleri başlattık. En son Acıpayam Yolu üzerindeki hem de kamera önünde bulunana afişimizi yırttılar. Pervasızca, ahlaksızca böyle bir hareket yapıyorlar. Biz bugün tekrar yaptırdık afişlerimizi. Yine aynı yerlere asarak oralarda nöbet bekleyeceğiz. Bu yapılan hareketi kınıyoruz. MHP sesini gücünü kimse sınamasın. Bu yaptığınız ahlaksızlık asla yanınıza kar kalmayacak. Kameradan tespit edilecek” diyerek tepkisini dile getirdi.

“CHP’DEN İSTİFA ETTİLER MHP’YE ÜYE OLDULAR”
1 yıldır görev başında olduğunu ifade eden Birtürk, “Görev yaptığımız esnadan bugüne, özellikle de 1 Kasım seçimlerinden sonra MHP üzerinde çok oyunlar oynandı. Genel başkan üzerinden suni bir kamuoyu oluşturmaya çalıştılar. Maalesef bazı arkadaşlarımız bunlara inandılar, güvendiler. Biz her zaman bunların yarı yolda kalacağını genel merkezin asla bunlara taviz vermeyeceğini söyledik. O günden bu güne 30 kişilik çıktığımız yönetim kurulu bugün 100’e yaklaştı. O günden bugüne 2 bin üye kaydettik” dedi.

Birtürk, CHP’den istifa eden 18 kişinin MHP’ye üye olmak için geldiğini de ifade ederek, “Maalesef son zamanlardaki CHP’nin HDP milletvekillerini ziyaret etmesi, arkasından PKK teröristlerinin cenazelerine katılmaları, arkadaşların milli duygusuna zarar vermiş. Onları gücendirmiş olmalı ki bizim saflarımıza katıldılar. Zaten önümüzdeki günlerdi basın huzurunda rozet takacağız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı