REKLAMI GEÇ

Öztürk: Soyadı Türkeş olmasaydı partiye çaycı bile olamazdı

Öztürk: Soyadı Türkeş olmasaydı partiye çaycı bile olamazdı

AK Parti Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığında kurulacak geçici hükümette bakan olarak görev almayı kabul eden Yıldırım Tuğrul Türkeş’e en sert tepkilerden birisi MHP İl Başkanı Yasin Öztürk’den geldi. Öztürk, “Soyadı Türkeş olmasaydı, MHP’ye çaycı bile olamazdı” ifadesini kullandı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2015 Perşembe, 09:54

Ülkeyi 1 Kasım’da yapılacak erken genel seçime götürecek geçici hükümette bakan olarak görev almayı kabul eden Alparslan Türkeş’in oğlu MHP Milletvekili Yıldırım Tuğrul Türkeş’e partililerden tepki yağıyor. Kesin ihraç istemiyle disiplin kuruluna verilen Türkeş için en sert tepkiyi gösterenlerden birisi de MHP İl Başkanı Yasin Öztürk oldu.

Öztürk, Denizlihaber.com’a yaptığı açıklamada, MHP’den üç isme teklif yapıldığını, Meral Akşener ve Kenan Tanrıkulu bakanlık teklifini reddederken, Yıldırım Tuğrul Türkeş’in evet cevabı verdiğini anımsatarak, yaşananların şaşkınlıkla karşılanmasının soyadının Türkeş olmasından kaynaklandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Deniz Baykal dışında MHP’li bir isimle de görüştüğünün iddia edildiğini, bu kişinin kim olduğunu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bildiğini, disiplin mekanizmasını işletmesinin yanlış anlaşılacağından sessiz kaldığını, ancak farklı şekillerde uyarısını yaptığını kaydeden Öztürk, şöyle devam etti:

“Sayın Bahçeli, disiplin mekanizmasını çalıştırsaydı, bugün Yıldırım Tuğrul Türkeş’i eleştirenler o gün ona sahip çıkardı. Aslında böyle bir teklifi kabul etmesi MHP’yi bir kamburdan kurtarmıştır. Soyadından dolayı MHP’den milletvekili seçilmiş, genel başkan yardımcılığı yapmıştır. Soyadı Türkeş olmasaydı partiye çaycı bile olamazdı. Parti içinde sıkıntı olacağını söyleyenlere de şunu ifade edeyim. Peşinden kimse gitmez, beraberinde çakıl taşı bile götüremez.”

Öztürk, MHP lideri Alparslan Türkeş’in emanetine sonuna kadar sahip çıkacaklarını da belirterek, “Sayın Başbuğumuz bize iki emanet bırakmıştır. Bu emanatler Yıldırım Tuğrul ve Ahmet Kutalmış Türkeş kardeşler değil, MHP ve Ülkü Ocakları’dır” diye konuştu.

Yorumlar

metin   -  Bağlantı 28 Ağustos 2015, 08:44

alın size yılmaz özdil kafalı bir garip siyasetçi buyurun afiyet olsun…

ONUR   -  Bağlantı 27 Ağustos 2015, 20:54

kendinden farklı düşünen partilisini bile dışlayan, her sorumluluktan kaçan bir parti Türkiyeye hiçbir şey veremez.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı