REKLAMI GEÇ

Öztürk’ten Öztürk’e soru: 89 KHB arasında Denizli 78’inci, bu nasıl başarı?

Öztürk’ten Öztürk’e soru: 89 KHB arasında Denizli 78’inci, bu nasıl başarı?

MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, Sağlık Bakanlığı’nın, Kamu Hastaneleri Birlikleri (KHB) ile ilgili yayınladığı “2015 Yılı Başlangıç Karnesi”nde, Denizli’nin 89 birlik arasında 78. sırada bulunduğunu belirterek, “Bu nasıl başarı?” diye sordu.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 20 Ağustos 2015 Perşembe, 15:55

MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, düzenlediği basın toplantısında, Sağlık Bakanlığı’nın KHB ile ilgili yayınladığı istatistikleri değerlendirdi. Öztürk, Türkiye genelindeki 89 birlik arasında Denizli’nin 78. sırada yer aldığını, ancak KHB Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk’ün her toplantıda bir başarıdan söz ettiğini söyledi.

11 birliği geride bırakmanın nasıl bir başarı olduğunu anlamakta sıkıntı çektiklerini kaydeden Öztürk, “Sayın Genel Sekreter’in başarıdan kastı 11 tane birliği geçmek mi? Ağrı, Van, Hakkari ve Tunceli’yi geçmek mi başarı sizce? Siirt, Bingöl, Bitlis, Muş, Şırnak’daki birliklerin bile bizden daha başarılı olması hiç mi yüzünüzü kızartmıyor?” ifadesini kullandı.

“SÜREKLİ ŞİKAYET ALIYORUZ”
İlçelerdeki hastanelerle ilgili vatandaşlardan sürekli şikayetlerin geldiğini söyleyen MHP İl Başkanı Öztürk, “Çoğu ilçemizde uzman doktor bulunmadığı veya geçici görevle uzman doktor görevlendirildiği; bunlarında çeşitli bahanelerle merkeze geri alındığı, çoğu hastanemizde doğum bile yaptırılmadığı ve sürekli ambulanslarla merkeze hasta nakli yapıldığı söylenmektedir. Nakil esnasında hastalara özel hastanelerin tavsiye edildiği şüpheleri daha da artırmaktadır” dedi.

ÖZTÜRK’TEN ÖZTÜRK’E 5 SORU
Denizli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Berna Öztürk’ü siyasi iktidara rant sağlamakla suçlayan Yasin Öztürk, Devlet Hastanelerinin hizmet kalitesinin aksadığını ve vatandaşların özel hastanelere yönlenmek zorunda bırakıldığını ileri sürdü. Öztürk, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Berna Öztürk ile ilgili şu soruları yöneltti:

-Daha önceki göreviniz esnasında (Genel Sekreter Yardımcısı) önceki Valimiz Yavuz Erkmen zamanında hastaları özel hastanelere yönlendirmeye çalıştığınızdan dolayı soruşturma geçirdiniz mi?

-Herhangi bir özel hastanenin sahipleri ile yakın derece akrabalığınız var mı?

-Devlet hastanelerinin başındaki en yetkili kişi olarak; özel hastane sahiplerinden birinin yakını olmanız ve sizin bu makamda hala çalışıyor olmanız ne kadar etik? Birbiri ile çelişmiyor mu?

-Tüm bunlara rağmen nasıl bir siyasi güç arkanızda ki sizi bu makamda tutabiliyorlar?

-Zaten makama gelişiniz esnasında da çeşitli spekülasyonlar olmuştu. Bu siyasi güç; Birliği sondan 11. sırada bırakmanıza rağmen neden arkanızda duruyor?

Yorumlar

meşcere   -  Bağlantı 23 Ağustos 2015, 14:56

Eğer gerçekse 78 ncilik çok kötü bir sıra.Kamu idari görevleri oturulan koltuktan güç alınan değil.Oturulan koltuğa güç katılan görevlerdir.Maalesef herkes koltuklara bu gücü katamaz.

meşcere   -  Bağlantı 21 Ağustos 2015, 21:17

Berna hanımın eşi;bir özel hastanenin ortağıdır.Zaten bu göreve getirilmesi etik değildi.Seçim tarihi belli oldu.Mevcut siyasi iktidarın seçim döneminde aleyhine olabilecek,bir durumdur.Berna hanımın yerine olsam hemen istifa ederim.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı