REKLAMI GEÇ

RİSK DEĞİL MEMLEKET MESELESİ

RİSK DEĞİL MEMLEKET MESELESİ

MHP ile Ak Parti arasındaki ‘Cumhurbaşkanlığı seçimi ittifakı’ kararını bazı çevrelerin MHP için siyasi bir risk olarak yorumladığını hatırlatan milletvekili adayı Mehmet Uz, “Bu bir risk meselesi değil memleket meselisidir. Milliyetçi Hareket Partisi’nin ülke meselelerini kendi meselelerinden önde tuttuğunun göstergesidir” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Ocak 2018 Perşembe, 12:15

MHP Lideri Bahçeli’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerçekleştirdiği zirveden iki partinin cumhurbaşkanlığı seçiminde ‘ittifak’ kararı öne çıktı. Bu kararın ardından Türkiye’de siyasi çevreler bu hamlenin MHP açısından risk oluşturduğuna dikkat çekerek yeni bir tartışma başlattı.
Bu tartışmalara MHP Denizli milletvekili adayı Mehmet Uz da katıldı. Partisinin ve Genel Başkan Devlet Bahçeli’nin her zaman ülke menfaatini önde tuttuğuna değinen Uz, “Geçmişte de genel başkanımızın aldığı bazı kararlar çok tartışılmış ve eleştirilmişti. Bugün gelinen noktada bu kararların doğruluğundan kimsenin şüphesi yok. Devlet Bahçeli, ülkesinin menaffetlerini her şeyin üstünde tutan iyi bir devlet adamıdır. Bugün aleyhte yorum yapanlar yarın yine yanıldıklarını görecekler” dedi.

Partisinin siyasi bir risk aldığına ilişkin değerlendirmeleri de yakından izlediğini hatırlatan Uz, “Bizim en başından beri savunduğumuz gibi bu durum da gösteriyor ki; MHP kadroları kişisel beklentiler içinde olan kadrolar değil, ülkenin bekası için kaygılanan, bir şeyler yapmaya çalışan kadrolardır. Siyaseti sadece kendi ikballeri için bir araç olarak görenler, MHP’nin ve onun liderinin takındığı bu memleket sevdalısı tavrı anlayamazlar. Eğer bu bir risk ise MHP bu riski sonuna kadar alacaktır. Ülkemizin huzurlu geleceği için sorumluluk almak ne zamandır ‘siyasi risk’tir? Konu Türkiye olduğunda bizler için diğer hiçbir teferruatın önemi yoktur” dedi.

Özellikle terörle mücadele konusunda sonuç alınana kadar MHP’nin hükümeti destekleyeceğine değinen Uz, “Türkiye’nin gelişmesinde, büyümesinde, halkın huzur ve refah içinde yaşamasında en büyük engel dün olduğu gibi bugün de terördür. Maalesef ülkemizde terörle mücadelede elde edilen kazanımlar, uluslararası ellerin devreye girmesi ile farklı mecralara yönelen mücadeleler neticesinde uçup gitmiş, ülkemiz adeta yeni ve çok yönlü bir terör mücadelesine başlamıştır.

Alışageldiğimiz terör yöntemlerinin dışında bir de FETÖ / PDY yapılanmasının ortaya çıkışı, devleti ele geçirme girişimi içinde bulunduğumuz vahim durumun en önemli göstergesidir. Türkiye terör belasından kurtarılmadığı sürece bize huzur yoktur. Suriye’de yaşanan ve her geçen gün yeni gelişmelere gebe olan irili ufaklı terör gruplarının uluslararası ellerde bulduğu şekil de, ülkemizin iç ve dış güvenliğini tehdit etmektedir. Irak ve Suriye’de korsan devletler kurma girişimleri de kökten engellenmeli, sınırlarımızdaki sorunlar tamamen ortadan kaldırılmalıdır. MHP’nin hassasiyeti de bu noktadadır.

Terör sorunu çözülünceye kadar Milliyetçi Hareket Partisi olarak bu soruna çözüm üreten, öneren, terörü ortadan kaldırmaya yönelik adım atan herkesin yanında olacağımızın bilinmesini isteriz. Kamuoyu şunu çok iyi bilymelidir ki, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin siyasi çizgisi ve kararlarının arkasında duran bir teşkilatı vardır. Bizler de Denizli’de MHP çatısı altında siyaset yapan insanlar olarak Genel başkanımızın karar ve görüşlerinin arkasındayız” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı