REKLAMI GEÇ

TÜRGEV Denizli’ye de el attı

TÜRGEV Denizli’ye de el attı

Türkiye gündemini uzun süredir meşgul eden TÜRGEV tartışmaları Denizli’ye de sıçradı. MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, “25 Aralık yolsuzluk soruşturmalarıyla gündeme gelen TÜRGEV Denizli’ye de mi el attı” diye sordu, ciddi eleştiriler yöneltti. Öztürk, TÜRGEV’in “Uçaklı Fakülte” olarak bilinen okula da el attığını öne sürdü.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Eylül 2015 Perşembe, 13:56

MHP İl Başkanı Yasin Öztürk, TÜRGEV’in bir çok ilden sonra Denizli’ye de el attığını öne sürdü, ciddi iddialar ortaya attı.

Yazılı bir açıklama yapan Öztürk, “25 Aralık yolsuzluk soruşturmaları ile gündeme gelen TÜRGEV, şimdi de Denizlimize mi el attı?” diye sorduğu açıklamasında şu görüşlere yer verdi:
“Yönetim kurulunda Sayın Cumhurbaşkanımızın çocukları Bilal Erdoğan ve Esra Albayrak’ın bulunduğu vakıf; ülkemizin her yanında resmi kurum, belediye ve üniversitelerin kullanımında olan devlet arazilerini iktidar gücü ile etik olmayan bir şekilde uhdesine toplamaktadır. Diğer vakıflara sağlanmayan kolaylıklar Cumhurbaşkanımızın hamiliğini yaptığı vakfa kapalı kapılar ardında sağlanmaktadır. Bu vakfın yönetim kurulunda Cumhurbaşkanı’nın çocukları olmasa idi bu kadar hızlı ve aktif olabilir miydi? 2012 yılından sonra isim ve yönetim kadrosunu değiştiren vakfa bağış yapmak için işadamları, arazi tahsisinde bulunmak için rektör, vali ve iktidar belediyeleri adeta birbirleriyle yarışmışlardır. Daha önce Çanakkale, Sakarya, Konya, Malatya, Antalya, Gaziantep ve İstanbul’da benzer konularda kamuoyuna gündem olan vakıf, şimdi de Milli Emlak’a ait görünen, kullanım hakkı Pamukkale Üniversitesi’ne verilen, halkın “Uçaklı fakülte” olarak bildiği, şehrimizin en güzide ve arsa değeri en yüksek yerlerinden olan okulumuza mı el attı ?”

Okulun, rektörlük seçimlerinden sonra rektör ataması esnasında pazarlık unsuru yapılıp yapılmadığını da soran Yasin Öztürk, “Protokol görüşmeleri, seçimler ve vakfın geçmişindeki tescilli durumundan dolayı mı gizli yürütülmektedir? Protokol yapılıp devir işlemleri sadece Milli Emlak Müdürlüğü’nün çalışması ve bakanlık onayına mı kaldı?” dedi.

MHP İl Başkanı Öztürk, “Üniversite arazisinden sonra GOCA MEKTEP’e el atmazlar?” temennisinde bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı