REKLAMI GEÇ

Ülkücü İşçiler Soma için toplandı

Ülkücü İşçiler Soma için toplandı

Ülkücü İşçiler Derneği Denizli Şubesi Soma kurbanlarını unutmadı. Delikliçınar Meydanı’nda bir araya gelen dernek üyeleri basın açıklaması yaparak Soma’nın failleri ve sorumlularının hala gereken cezayı almamasını eleştirdi. Açıklamayı yapan Başkan Mehmet Salih İrdem, “Sorumlu patron değil, bakan değil, başbakan değil!. Peki kim, hayatını kaybeden mi?” diye sordu

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Mayıs 2015 Pazar, 16:00

Ülkücü İşçiler Derneğ Denizli Şubesi üyeleri de düzenledikleri basın toplantısıyla Soma işçilerini andı, sorumluların hala hesap vermediğine dikkat çekti.

Delikliçınar Meydanı’nda toplanan Ülkücü İşçiler, Soma faciasının yıldönümünde, o faciada ölen maden işçilerini unutmadı. Ülkücü işçiler meydana ellerinde pankartlar ve dövizler, omuzlarında ise biri Türk Bayrağı’na diğeri kömür karasına sarılmış iki temsili tabut ile geldi.

Soma’da yaşamını yitiren 301 maden çalışanının katledildiği savunan Ülkücü İşçiler Derneği Denizli Şubesi Başkanı Mehmet Salih İrdem, Soma’ya rağmen iş cinayetlerinin sürdüğüne dikkat çekti.

“Bu katliamın sorumluları hala kamuoyu önünde hesap vermemiştir diyen Başkan İrdem, “Sorumlu patron değil, bakan değil, dönemin başbakanı değil peki kim? Hayatını kaybeden, arkasında yetim ve öksüz bırakan işçi mi?” diye sordu.

Soma faciası başta olmak üzere ülkedeki iş kazalarının asıl sorumlusunun Ak Parti Hükümeti ve onun uyguladığını öne sürdüğü yandaşçı politikalar olduğunu savunan İrdem, benzeri katliamlara son nefeslerine kadar dur demeye devam edeceklerini söyledi.

Eyleme bazı MHP Milletvekili Adayları da destek verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı