REKLAMI GEÇ

Ülkücü kadınlardan 8 Mart çağrısı

Ülkücü kadınlardan 8 Mart çağrısı

Denizli Ülkü Ocakları, Türk Ocakları ve Türk Eğitim Sen (TES) Denizli Şubesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle etkinlik düzenlendi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 8 Mart 2018 Perşembe, 18:32

Etkinliğe Ülkü Ocakları Başkanı Yaşar Hisarlıoğlu, Türk Ocakları Başkanı Ünal Bahadır Baylan ve kadınlar katıldı. Türk Ocakları Denizli Şube Sekreteri Tülay Gazalcı, Türkiye’de kadınların bugünlerde kazanılmış haklarının geri alınma tehlikesi yaşadığını söyledi.

Kadına şiddetin son bulmasını isteyen Gazalcı, “Aile içi şiddeti ve genel olarak kadın ve çocuklara yönelik şiddeti önlemek için kampanyalar, ana-baba eğitim programları yapılmalı. Kadınların ekonomik özgürlüğü için önündeki engeller kaldırılmalı, sosyal güvenlik, parasız eğitim ve parasız sağlık hakları verilmeli” dedi.

“İYİ HAL İNDİRİMİNDEN VAZGEÇİLMELİ”
Kadın cinayetlerinde iyi hal indirimlerinin uygulanmaması gerektiğini ifade eden Gazalcı, “Kadın cinayeti davalarında cinayetleri teşvik edici unsur haline gelen haksız tahrik, iyi hal gibi indirimler uygulanmamalıdır. Tecavüzcü çocuk istismarcılarına mağdurlarla evlenmeleri halinde ceza indirimi gibi uygulamalardan uzak durulmalıdır. Evde, sokakta, işyerinde yaşanan kadına yönelik şiddetin sorumlularına karşı caydırıcı yasal tedbirler alınmalıdır. Bizler sivil toplum kuruluşları ve dernekler olarak, kadının cinsel, fiziksel, ruhsal-psikolojik bütünlüğünün dokunulmaz olduğunu, kadın haklarının temel insan hakkı olduğunu bir kez daha hatırlatıyor; kadına yönelik her türlü şiddet sonlanıncaya kadar tepki göstermeye devam edeceğimizi bildiriyoruz” diye konuştu.

KONFERANS
Basın açıklamasının ardından Milli Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda Prof. Dr. Türkan Erdoğan’ın konuşması olarak katıldığı “Kadına Yönelik Şiddet ve Kayıtsızlıklarımız” konulu konferans düzenlendi.

Ülkücülerin düzenlediği etkinlik tiyatro gösterisi ile sona erdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı