REKLAMI GEÇ

Yeniçeri “Oy hesabı yapıyorlar”

Yeniçeri “Oy hesabı yapıyorlar”

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri, Denizli’nin Büyükşehir olması nedeniyle heyecan duyduklarını ancak, belediye sınırları belirlenirken oy hesabı yapıldığını savundu.

/ DENİZLİHABER / 9 Ekim 2012 Salı, 15:51

2011 genel seçimlerinden beri konuşulan Büyükşehir’lerin yeniden yapılanması  yasa tasarısı olarak meclise getirildiğini hatırlatan MHP İl Başkanı Mehmet Fevzi Yeniçeri,  “İlk anda bakıldığında 29 İl Özel İdaresine, 1591 belde belediyesine, 16082 köy tüzel kişiliğine son verilmiştir ve büyükşehir belediye başkanlarına olağanüstü yetkiler verilmiştir. Yeni büyükşehir olan 13 ilin yanında önceden büyükşehir olan illerde bu yasa kapsamına alınmış ve onlarında yapılanması il bazında yapılmıştır. Yasa taslağında “yatırım izleme ve koordinasyon merkezi” adı altında merkezi idarenin yapacağı yatırımların kontrolünün sağlanacağı bir birim oluşturulmuş olmasına rağmen, yasa ile mevcut İl Özel İdarelerin kaldırılması ile bu konuda yerel bir yaklaşımdan öte merkeziyetçi bir yaklaşıma geri dönüş olduğunu düşünmekteyim” dedi.

Belediye sınırları belirlenirken oy hesabı yapıldığını ileri süren Yeniçeri, “Denizli açısından bakıldığında ilimizin büyükşehir olması güzel olarak nitelendirilse de bu yapı ile yanlış olduğunu düşünmekteyim. Çünkü Denizli’ye yapılan uygulama aynen Diyarbakır’a da yapılmaktadır. Bunun sonuçları emin olun Denizli’de farklı Diyarbakır’da farklı olacaktır. Denizli merkezde iki belediye oluşturulmuştur. Bu belediyelerin sınırları belirlenirken de tamamen oy hesabı yapılmıştır. Bu da açıkça görülmektedir.  Çok sayıda yerel yönetimin yetkili olması durumunda planlama ve koordinasyonun sağlanamaması neden gösterilerek belde belediyeleri kapatılmaktadır. Ancak merkezden bu kadar geniş bir alana ve coğrafyaya nasıl hakim olunabileceği ve hizmetlerde adaletin nasıl sağlanabileceği gözardı edilmektedir. Ayrıca ilçe belediyelerinin bütçelerinin yüzde 30 u büyükşehir belediyesine aktarılmaktadır. Büyükşehir olduğumuzda bütçemiz artacak diyenlerin bunu da halkımıza söylemesi gerekmektedir” diye konuştu.

Belde belediyelerinin kapanmasının o yörenin insanlarını yaralayacağını belirten Yeniçeri şöyle konuştu: “Aslında gelinen nokta Türkiye de eyalet sisteminin alt yapısını oluşturmaktır. Burada Denizli’ye, Muğla’ya, Manisa’ya Büyükşehir payesi vererek Diyarbakır’ın önü açılmıştır. Türkiye önümüzdeki günlerde çok yapısal değişiklik teklifleri ile karşı karşıya kalacaktır. ‘Dağda ölen teröristlere ağlamıyorsanız insan değilsiniz’ sözleriyle gündemin başköşesine oturan Diyarbakır Emniyet Müdürü de bu değişiklik çabalarının en bariz örneklerinden birisidir. Mademki teröristlere ağlamayan insan değildir, o halde bizler insan değiliz. Bu sözleri sarf eden Diyarbakır Emniyet Müdürü görevinden derhal alınmalıdır. Sonuç olarak belde belediyelerinin kapanması bir yara açacaktır ve yöre insanının kendini ifade etmesini engelleyecektir. Bizler Büyükşehir olmanın coşkusunu yaşarken, bazı iller de eyalet sisteminin başlangıcını kutlayacaklardır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı