REKLAMI GEÇ

AKP politikası siyasete itti

AKP politikası siyasete itti

Sağlık camiasınca eleştirilen aile hekimliği uygulamasında pilot illerden biri olan Denizli’de iki uzman doktor görevlerinden istifa ederek aktif siyasete soyundu.

/ DENİZLİHABER / 9 Mayıs 2007 Çarşamba, 00:00

Denizli’de çok sayıda bürokrat ve kamu görevlisi önceki gün kamudaki görevlerinden istifa ederek, milletvikili adaylığına soyundu.

Sağlık çevrelerinin sert eleştirilerine maruz kalan aile hekimliği uygulamasında pilot illerden biri olan Denizli’de alanında başarılı uzman doktorların görevlerinden istifa etmesi dikkat çekici..

Denizli Devlet Hastanesi’nde görevli genç Beyin Cerrahı uzman Doktor Niyazi Nefi Kara, ülke gidişhatından rahatsız olan doktorlardan biri. AKP’nin sağlık politikaları başta olmak üzere birçok uygulamasından rahatsızlık duyan Kara, başarılı kariyerini bir tarafa bırakıp, ülke geleceği için hizmet vermek istediğini söylüyor.

Memleketi Anltalya’dan CHP çatısı altında seçimlere katılarak siyasete girme hesabındakı Doktor Kara, aday gösterilmese dahi seçim süresince inandığı değerler için var gücüyle çalışacağını dile getiriyor.

AKP politikalarına tepki olarak siyasete atılan bir başka sağlıkçı ise Servergazi Devlet Hastanesi’nde görevli Uzman Doktor Onur Akın. Akın, AKP’ye o kadar tepkili ki bu partinin karşısında duran Cumhuriyet’in temel nitelikleri ve halktan yana siyaset üretebilecek herhangi bir siyasi parti çatısı altında meclise girmek düşüncesinde.

Bilindiği gibi Şubat Ayı’nda uygulamaya konulan Aile Hekimliği uygulamasına karşı çıkan bir çok hekim, uygulamanın sağlık hizmetlerinin kalitesini düşüreceğini savunmuş, bununla ilgili çok sayıda eylem gerçekleştirmişti. Doktorların tepkisine rağmen kentte hayata geçirilen aile hekimliği uygulamasında yaşanan atamalar da yargıya taşınmış, atamalarda çok sayıda hekimin sürgün niteliğinde görevlendirmelere maruz kaldığı ileri sürülmüştü.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı