REKLAMI GEÇ

BAKAN ÖZAK GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

BAKAN ÖZAK GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Denizli’ye Türkiye’de ilk kez yapılacak olan ‘Sağlıklı Yaşam Yürüyüşü’ne katılmak ve bir takım ziyaretler yapmak üzere gelen Spordan Sorumlu Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Denizli Valisi Yavuz Erkmen’i makamında ziyaret etti.

/ DENİZLİHABER / 7 Nisan 2010 Çarşamba, 17:14

Valilik makamında basın mensuplarının şike iddiaları ile ilgili sorusunu yanıtlayan Bakan Özak, “Bir federasyon bir takım yada bir oyuncu ile ilgili şike tahkik komisyonunda bir sonuç ortaya koyarsa hemen adli ceza veremiyor, idari ceza veribiliyor. İdari ceza ise, müsabakadan men veya bir alt kümeye düşürme gibi cezalar olabiliyor. Adalete sevk ettiği zaman şu anda meri olan türk ceza kanununda şike ve teşvikle ilgili bir madde yok. Biz bunu hemen hazırladık. 19 Nisan’daki bakanlar kurulu’na getiriyoruz. Şike ve teşviğe 5 ile 12 yıl ceza vereceğiz. Bizim teklifimiz bu. Başbakanlıktan komisyona, komisyondan meclise gelecek. İnşallah yasalaşacak. Durum bu. Bochum savcılığının gözetlemeleri sonucu takip ettiği bir şike ve teşvik olayı vardı. ondan evvelde Ağustos ayında futbol federasyonumuzun bizim iddia ile ilgili takip ettiği manüpilasyonlar ve şüpheler vardı. Bununla ilgili dosyaları biz Sarıyer savcılığına verdik. Sariyer Savcılığı bunları aldı. Sonra Bochum savcılığının haberi ortaya çıkınca, Bochum Savcılığının 9 tane devlette devam eden araştırması var. Bizim dosyalarla birleştirdik. Daha sonra Adalet Bakanlığından ve Sarıyer Savcılığından ilgili arkadaşlar gittiler. Sonra bize ait bölüm alınıp gelindi ve tercüme edildi. Ondan sonra sizin de bildiğiniz gibi düğmeye basıldı. Delilsiz suçlama ve delilsiz mahkumiyet yapmamak lazım. Bunlar yargıya intikal etmiş konular. Sonucu bekleyeceğiz. Tutuklu olursunuz, Suçlu addedilirsiniz, zanlı olursunuz, ama sonuçta yargı sonuçlanmadan birşey denmeyebilir. Şu denebilir. Suç varsa ceza olsun. İnşallah biz de onu tesis etmeye çalışıyoruz. Bundan sonra kimse bunu yapmaya cesaret edemesin. Bu işin bir hukuki boyutu var. Bir de ahlaki boyutu var. Şike ve teşvik olmuştur. bugüne kadar Türkiye’de ve dünyada.Bundan sonra olacak mıdır. Olmaması için çalışıyoruz” dedi.
Telekulak konuları için de Bakan Özak, “Dün başlayan telekulak konusu ise bizim dışımızda bir konudur. Dinleme konusunda normal polisin tespitleridir. Bununla ilgili hiç bir şey yapamıyoruz. Çünkü hiç bir şey belli değil. Açıklama yapılacak. Hep beraber göreceğiz” dedi.
Bursaspor ile Fenerbahçe’nin şampiyonlukta yarıştığını dile getiren Bakan Özak, ligin 20 takım olup olmamasının ise kendisinin karar vereceği birşey olmadığını söyledi. Bakan Özak, “Ligin 20 takım olması kulüpler birliği ve federasyonun ortak alacağı karar. Ben bu konuyu kendilerinin aralarında çözmesini istiyorum” diye konuştu.
Valilik’ten sonra Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’yi makamında ziyaret eden Bakan Özak ve Kavaf, Denizli Belediyesi Gençlik Meclisi Toplantısı’na katıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı