REKLAMI GEÇ

Sürece destek yüzde 70 ve daha üstü

Sürece destek yüzde 70 ve daha üstü

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Akil İnsanlar Heyeti’nin intibalarını ve çektikleri fotoğrafları Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ilettiklerini hatırlatarak, “Akiller, Türkiye’nin her tarafında insanlarımızın sürece destek verdiğine dair tespitlerde bulundular. Sürece destek yüzde 70’ler ve daha üstü. CHP ve MHP’ye oy veren sağduyu sahibi değerli insanlarımız var. Akil insanlar sahada gözlemlemiş. Bu kesim de çözüm sürecine destek veriyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2013 Cuma, 12:43

Ferah IŞIK- Ramazan ÇETİN/ DENİZLİ,(DHA)
Bekir Bozdağ, bir dizi açılış ve törenlere katılmak için Denizli’ye geldi. Bozdağ ilk ziyaretini Denizli Valisi Abdülkadir Demir’e yaptı. Bozdağ, burada gazetecilerin gündemle ilgili sorularını yanıtladı. Bozdağ’a ilk olarak Akil İnsanlar Heyeti’nin dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşme soruldu. Dolmabahçe’deki Başbakanlık Çalışma Ofisi’nde yapılan görüşmeye katılanlar arasında bulunan Bekir Bozdağ, Türkiye’nin çok önemli bir süreç yaşadığını söyledi. Çözüm sürecinin Büyük Türkiye’yi oluşturma süreci olduğunu kaydeden Bozdağ, “Bu süreç insanlarımızın huzur ve refahının yükselme sürecidir. Akil İnsanlar, 37 gün önce göreve başladı. Yedi bölgede pek çok ili gezdiler, insanları dinlediler, meseleye nasıl bakıldığını gördüler. Akiller, edindikleri intibaları ve çektikleri fotoğrafları Başbakan Erdoğan’a verdiler. İnşallah süreç, Türkiye için hayırlı olacak. Akiller, Türkiye’nin her tarafında insanlarımızın sürece destek verdiğine dair tespitlerde bulundular. Sürece destek yüzde 70’ler ve daha üstü. CHP ve MHP’ye oy veren sağduyu sahibi değerli insanlarımız var. Akil insanlar sahada gözlemlemiş. Bu kesim de çözüm sürecine destek veriyor. Süreç Türkiye’nin hayrınadır. Bunun milletimiz görecek” dedi.

TERÖR ÖRGÜTÜ
Terör örgütünün silah bırakması ve teröristlerin yurtdışına çıkması ile ilgili bir soruyu da yanıtlayan Bekir Bozdağ, “Terör örgütünün silahı bırakması Türkiye’yi daha güçlü hale getirecek. Terörle mücadeleye ayırdığımız kaynakları yatırımlara yönlendireceğiz. Türkiye 2023 hedefine daha erken sıçrama yapacak. Millet huzur ve refah istiyor. Terörün bitirilmesi, kanın durdurulması süreci yaşanıyor. Süreç devam ederken ederken farklı konular üzerinde kafa yormayalım. Sonuca bakalım. Kaçırılan kamu görevlilerinin iadeleri, kendileri ve aileleri için iyi oldu. Dört aydır, polis ve asker şehit vermedik. Teröristlerin Türkiye topraklarının dışına çıkması olumlu bir adımdır” dedi.

MUHALEFETİN ÖZÜR DİLEMESİ GEREKİYOR
Sürece karşı olanlarla, siyasi partilerin bazı değerlendirmeler yaptığını ifade eden Bozdağ, “Yalan ve iftira üzerine söylemler muhalefet kanadından gerçekleştiriliyor. MHP ve CHP’nin yaptığı değerlendirmeler kendilerine aittir. Bazı fikir ve düşüncelerini bize aitmiş gibi ortaya atıyorlar. Bunlar büyük bir yalandır. Referandumda benzeri olaylar yaşandı. Halkımız yüzde 58 evet dedi. ’12 Eylül darbecilerini yargılayacağız’ dedik, o zaman da iftira attılar. Şimdi Kenan Paşa ve arkadaşları hakkında iddianame düzenleniyor, yargılanacaklar. Kim yalan söylemiş? Muhalefetin bizden özür dilemesi gerekiyor. Referandum öncesi yalan söyleyenler aynı yalanlarına devam ediyor” diye konuştu.

CHP’YE “KARARSIZ KASIM” BENZETMESİ
CHP’de yaşanan bildiri kriziyle ilgili değerlendirmede bulunan Bozdağ, bunun parti için bir mesele olduğunu söyledi. Ana muhalefet partisinin çözüm sürecinde kararsız davrandığını savunan Bozdağ, “Parti içinde çözüm sürecini destekleyenler hain ilan ediliyor. Bu konuda ana muhalefet partisinin görüşü net değil. Sezgin Tanrıkulu önerge veriyor. Bizim önergeyle tıpatıp aynısı diyebiliriz, birbirleriyle örtüşüyor. Akil adamlar konusunda da Kılıçdaroğlu, bizden önce konuyu gündeme getirdi. Şimdi davetlerimize gelmiyorlar. ‘Biz gelelim’ diyoruz, kabul etmiyorlar. Bunlar CHP’nin iç meselesi ama, ana muhalefet partisinin ‘kararsız kasım’ gibi davranmaması gerekiyor. Net olmalılar” dedi.

Yorumlar

capon askeri   -  Bağlantı 10 Mayıs 2013, 22:32

sürece destek verenler; sağduyu sahibi değerli insanlar.. destek vermeyenleri ise siz düşünün…

Mert   -  Bağlantı 10 Mayıs 2013, 19:53

o gün gelecek sende liderin Tayyip te yargilanacaksiniz buna emin olunuz Din Tüccarlari, vatana millete peskes cekenler

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı