REKLAMI GEÇ

Büyükelçi Ahmet Yıldız bakan yardımcısı

Büyükelçi Ahmet Yıldız bakan yardımcısı

Denizli’nin üst yönetimdeki gücü artıyor. Saim İlçi’nin Başbakan danışmanı olarak görevlendirilmesinin ardından, eski Saraybosna Büyükelçisi, Dış Politika Danışma Kurulu üyesi Denizlili Ahmet Yıldız, Dışişleri Bakan Yardımcılığı’na getirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 30 Haziran 2016 Perşembe, 13:29

Denizlili isimler birbiri ardından üst yönetimlerde görev almaya devam ediyor. Saim İlçi’nin Başbakan Danışmanı olarak görevlendirilmesinin ardından Denizlili Büyükelçi Ahmet Yıldız da Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun yardımcılığına atandı.

KARAR RESMİ GAZETE’DE YAYIMLANDI
Ahmet Yıldız’ın atama kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karara göre, Naci Koru’dan boşalan Bakan Yardımcılığına Dış Politika Danışma Kurulu Üyesi Yıldız getirildi. Yıldız, Dışişleri Bakan Yardımcılığına 657 sayılı Kanun’un 59 ve 76. maddeleri ile 2451 sayılı Kanun’un 2. maddesi uyarınca atandı. Naci Koru, geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi Nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi olarak atanmıştı.

SARAYBOSNA BÜYÜKELÇİLİĞİ YAPTI
Denizlili olan Ahmet Yıldız, 2011-2014 yılları arasında Saraybosna Büyükelçiliği yaptı. Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde Dış Politikadan Sorumlu Başdanışmanlık görevini de yürüten Ahmet Yıldız, son olarak Dış Politika Danışma Kurulu üyesi olarak görev yapıyordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı