REKLAMI GEÇ

Çoban: Boş lafları bırakın

Çoban: Boş lafları bırakın

ÖDP İl Başkanı Orhun Çoban, İsrail’in Gazze’de Filistin halkına yönelik katliamlara son vermesini, iktidarın boş lafları bırakıp İsrail ile tüm ilişkileri kesmesini istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2014 Pazar, 10:31

Çoban, yaptığı açıklamada, İsrail’in günlerdir Filistin halkına acımasızca saldırdığını, saldırının kara harekâtı ile daha da yoğunlaştığını, atılan bombalarla yüzlerce Filistinli’nin katledildiğini belirterek, “Emperyalizmin desteğindeki İsrail ordusunun bu saldırıları karşısında emperyalist merkezler, cümleye ‘savunma hakkı’ ile başlayıp katliamların arkasında durmaya devam ediyor” dedi.

İsrail’in tüm katliamlarına ve kara harekatına son vermesini isteyen Çoban, “Filistin halkının onlarca yıldır süren direngen mücadelesinin üzerinde bölgesel çıkar planları yapan tüm güçler, artık gölgesini çekmelidir. AKP, bölgesel düzlemde ülkemizi sürüklediği felakete benzer şekilde sözde Filistin’in yanında olmak adına kendi güç savaşını vermeye çalışmaktadır. Erdoğan, her fırsatta İsrail’e kafa tutarken somut hiçbir adım atılmamaktadır. Bugün de İsrail katliamları karşısındaki sözde tepkilerin ötesine geçilmemektedir. Hatta, geçtiğimiz dönem içerisinde İsrail ile ekonomik ve askeri ilişkiler geliştirilmiştir. AKP boş lafları bırakmalı İsrail’le ekonomik ve askeri tüm ilişkileri kesmelidir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı