REKLAMI GEÇ

Akşener’in partisinde Denizlili isimler de olacak

Akşener’in partisinde Denizlili isimler de olacak

Milliyetçi Hareket Partisi’nden (MHP) ihraç edilen Meral Akşener’in yeni parti kuracağı kesinleşti. Akşener, Denizli’den 10 kişiyle yüz yüze görüşüp, yeni partinin kurulması için istişare etti.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 18 Haziran 2017 Pazar, 16:09

MHP’den ihraç edilen Meral Akşener, yeni parti kuruyor. Yeniçağ gazetesi yazarı Orhan Uğuroğlu, iftar yemeklerine katılan Akşener’in yeni partisi için 2 bin kişi ile istişare ettiğini yazdı.

Uğuroğlu’nun aktardıklarına göre Akşener, “Bire bir görüştüğüm ve fikirlerine çok önem verdiğim yaklaşık 2 bin kişi ile yaptığım istişarelerden çıkan sonuç yeni bir parti kurulmasıdır. Yüz yüze görüştüklerimin yüzde 90’ı ‘partisiz olmaz, parti kurulsun’ dediler” diye konuştu.

Meral Akşener’in parti kurma kararını vermeden önce Denizli’den 10 isimle görüştüğü öğrenildi. MHP’de değişim istediği için, Türkiye’de ilk değişim fitilini ateşleyen ve Şubat 2016’da ihraç edilen eski il Başkanı Yasin Öztürk ile yine partiden ihraç edilen eski il başkanlarından İbrahim Ekiz, Zafer Kaplan, Merkezefendi’nin eski ilçe başkanı Fatih Coşkun, Pamukkale’nin eski ilçe başkanı Hasan Akgün, İl Kadın Kolları eski Başkanı Nihan Özden ve MHP’nin Denizli’deki değişik kadrolarında görev yapmış olan 4 kişi ile de görüştüğü öğrenilen Akşener’e, ihraç edilen eski MHP’liler’in de “Parti artık kurulsun” dediği öğrenildi.

Yeni kurulacak partide MHP’den ihraç edilen Denizlililerin aktif görev alması bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı