REKLAMI GEÇ

Denizli, sıcağa aldırmadan sandığa koştu

Hava sıcaklıklarının 43 dereceyi bulduğu Denizli’de seçmenler sıcak havaya rağmen sandık başına gitti. Kimi seçmenler tatil yörelerinden memleketlerini oy kullanmaya geldiklerini söylerken kimileri de, seçimlerin sıcak havada yapılmasına tepki gösterdi.

/ DENİZLİHABER / 22 Temmuz 2007 Pazar, 00:00

Hava sıcaklarının yeniden mevsim normalleri üzerine çıkması, seçim gününde seçmenlere zor anlar yaşattı. Sıcak havaya rağmen oy kullanmak için sandık yerine giden binlerce seçmen, sıcak havada demokratik haklarını yerine getirerek oylarını kullandı. Yurt genelinde olduğu gibi Denizli’de de hava sıcaklıkları 43 dereceye çıkınca seçmenler, serinlemek için çeşme ve gölge olan yerlerde sıralarını beklemek zorunda kaldı. 5 yüz 75 bin seçmenin sandık başına gittiği Denizli’de, kimi seçmenler sıcak havadan memnun olduklarını söylerken kimileride sıcak havada seçim yapılmasının yanlış olduğunu söyledi.

Oylarını kullanmak için tatil yörelerinden memleketlerini gelen seçmenler ise sıcak havanın kendilerini etkilediğini ve yaşlı insanların oy kullanmasının sıcak havada zor olacağını söylediler. Sıcak havadan seçmenler kadar sandık başında bekleyen görevlileri de etkilendi. Oy kullanacak olan seçmenlere yardım eden görevliler serinlemek için evlerinden getirdikleri vantilatör kullandı.

Erken seçim erkenken yapılmasında dolayı yoğun çalışma temposuna giren gazeteciler ise sıcak havada görev yapmanın zor olduğunu ve halkı bilgilendirmek için sıcak havaya rağmen çalıştıklarını söylediler.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı