REKLAMI GEÇ

DENİZLİ, SİYASETİYLE NTV EKRANINDAYDI

DENİZLİ, SİYASETİYLE NTV EKRANINDAYDI

NTV Canlı Yayın Ekibi’nden Merih Ak, Denizli’de seçimin şu anki fotoğrafını konukları Mehmet Gözlükaya ve Haluk Değirmenci’yle tutmaya çalıştı. Yorumcular Denizli’de özellikle CHP ve AKP’nin başa baş bir seçim götürebileceği görüşünde

/ DENİZLİHABER / 26 Nisan 2011 Salı, 12:33

NTV her seçim öncesi olduğu gibi farklı kentlerde siyasetin nabzını tutmaya yönelik canlı yayınlar gerçekleştiriyor. Bu kapsamda Denizli’ye gelen NTV Canlı Yayın Ekibi’nden Merih Ak, Çınar Meydanı’nda konukları Mehmet Gözlükaya ve Haluk Değirmenci ile Denizli’yi konuştu. Sedat KURT ve Ümit Bilgiç’in vatandaş röportajlarından oluşan bir bandının da yayınlandığı programda, öne çıkan sorunların başında Denizli’de yıllardır süren alt ve buna geçtiğimiz aylarda eklenen üst yapı çalışmaları. Denizlililer, günlerce kapalı kalan yollardan şikayetçi. Sorunları işsizlik ve ekonomik sıkıntılar takip ediyor. Peki, iki yorumcu Denizli fotoğrafını nasıl çekiyor. İşte NTV canlı yayınında konuşulanlar;

DENİZLİ’DE GEÇMİŞ SEÇİMLER GÜZEL GEÇTİ
19, 20 ve 21. Dönem Denizli Milletvekilliği yapmış DYP eski Grup Başkanvekillerinden Mehmet Gözlükaya, Denizli’de uzun yıllardan bu yana yapılan seçimlerin düzeyli geçtiğine dikkat çekti. Gözlükaya, “Herkes birbirine saygılı, kavgasız, gürültüsüz seçimler yapıyoruz. Bu Denizil için bir artı diye konuştu.

ŞEHİR MERKEZİNDE CHP, KIRSAL DA AKP
Denizli’de iddialı üç partinin olduğuna dikkat çeken Gözlükaya, “Bugün burada iddialı olan 3 parti var, AKP, CHP ve MHP’ diye konuştu. “Sonuçlar ne olur derseniz, bir kere benim görebildiğim, şehir merkezinde CHP önde görünüyor, kırsal AKP önde görünüyor” diyen Gözlükaya, “MHP Demokrat Parti’den kayan genç nesil oyları alabilecek bir parti konumunda” diye konuştu.

AKP BU KEZ ZORLANACAK
Denizli’de seçimlerin iki büyük pharti arasında zorlu bir mücadeleye sahne olacağını aktaran Gözlükaya, “ İki büyük parti arasında çetin bir mücadele geçecek. Kim başarılı olur ben kestiremiyorum. Ama AKP bu sefer zorlanacak” dedi.

GÖZLÜKAYA’YA GÖRE 3-3-1
Merih Ak’ın “Referandum gösterge mi?” sorusuna “Pek refenduma kıyas etmemek lazım ama AKP’nin tabii ki yıpranmışlığı var” yanıtını veren Gözlükaya, “Tedirginlik şu noktada; AKP liderinin çok sert mizaçta propaganda yapması veya saldırması, hatta tüm parti liderlerinin birbirine sert söylemlerde bulunması, ayrımcılığın ortaya çıkmış olmasını AKP’nin zararına olduğunu görüyorum” dedi. Gözlükaya, seçimin kaderini adaylardan daha ziyade, partilerin genel politikalarının belirleyeceği görüşünde. Ve gelinen noktada bugün için Gözlükaya 3-3-1 gibi bir dağılım olacağını düşünüyor ve ekliyor, “Ama yarın ne olur onu zaman gösterecek.”

DEĞİRMENCİ AYNI GÖRÜŞTE DEĞİL
Merih Ak’ın “Denizli fotoğrafını nasıl görüyorsunuz” sorusunu yanıtlayan Haluk Değirmenci, Mehmet Gözlükaya’nın ‘genel politika, seçimlerin sonucunda direkt etken olacak’ sözlerine tam olarak katılmadığını söyledi.

AŞIRI SULAMADAN KURUYAN SEÇMEN BENZETMESİ
Denizli’de seçimlerin kaderinde AKP’nin hizmet bazlı icraatlarının hem olumlu hem de olumsuz etkilerinin de belirleyeceğini aktaran Değirmenci, ilginç bir benzetme yaptı. Değirmenci, “Denizli son yedi-sekiz yıldır çok ciddi bir yatırım aldı ve bu yatırım aslında adeta aşırı sulamadan kurumaya yüz tutmuş seçmen profiline de neden oldu” diye konuştu. “Çok güzel şeyler yapılıyor belki ama o kadar kısa zamanda o kadar şey yapılmaya çalışılıyor ki bu da Denizli’deki seçmeni biraz bunaltıyor” diyen Değirmenci, “Hizmet almak çok güzel ama gündelik hayatı geciktiren bu hizmetler, Denizli’deki insanlara sıkıntı veriyor. Hizmete bakarak oy vermek isteyenlere hem güzellik hem de probleme neden oluyor” dedi.
ZEYBEKCİ’NİN ARKASI İDDİASIZ
Değirmenci’ye göre, AKP’nin Denizli listesinde Zeybekci iddialı bir isim ancak listedeki diğer isimler için aynı görüşü dillendirmek mümkün değil. Değirmenci, “AK Parti’nin listesinin başında 2 dönem belediye başkanlığı yapmış Nihat Zeybekci var. Ama arkasından gelen isimlere bakarsanız, bu isimler çok da iddialı gibi görünmüyor” diye konuştu

CHP’DE GÜÇLÜ ADAYLAR VAR
Değirmenci, CHP’nin birinci sırasındaki Adnan Keskin’in Türkiye çapında tanınmış bir isim olduğuna dikkat çekerken, ikinci sıra adayı İlhan Cihaner’e de vurgu yaptı. Ancak Değirmenci için Cihaner, partiye çok büyük artı ya da eksi sağlamayacak. “Cumhuriyet Halk Partisi’ne bakarsanız, listenin başında Adnan Keskin gibi Türkiye çapında, partinin genel sekreterliğini yapmış bir isim var. Çok iddialı isim. Hemen arkasında da beklenmedik bir şekilde kontenjana konmuş İlhan Cihaner var” diye konuşan Değrimenci, “Cihaner’in nasıl etkisi olur” sorusuna ise “Aslında bu fazla manüple edildi. Ben fazla bir etkisi olabileceğini düşünmüyorum. Aslında listelerin değil partilerin yarışı. Sayın Cihaner geldi, geldiğinde biraz hareketliliğe yol açtı” dedi.

CHP’DE HUKUKİ PROBLEM ESPRİSİ
CHP’deki hukukçu adayların çokluğuna vurgu yapan Değirmenci, “CHP’nin 6 kişilik bir hukukçu listesi var. Zaman zaman espri konusu oldu. Acaba CHP’nin Denizil’de hukuki bir problem mi var diye. 4. sıradaki bir başka hukukçu, Denizli Barosu’nun eski başkanı Adil Demir de bu duruma itiraz etti. Demek ki bir hukuki bir doğdu. Sayın Cihaner’in çok büyük bir etkisi olacağını sanmıyorum” diye konuştu.

MHP AK PARTİ KÜSKÜNLERİNİN ALTERNATİFİ
MHP’nin kendi tabanın özellikle Denizli merkezinde AKP’ye oy vermek istemeyeceklerin bir alternatifi olarak durduğunu belirten değirmenci, “Bu bakımdan 2007’de aldıkları oyu biraz daha zorlayacaklarını düşünüyorum” dedi.

AKP ve CHP’NİN 2, MHP’nin 1 VEKİLİ GARANTİ
Şu anki tabloya göre bir tahminde de bulunan Değirmenci, “Seçmen profili tercihini ortaya karışık salata şekilde koyacaktır” derken, “Bunun da şu an için AKP ve CHP’ye 2 milletvekili, MHP’ye de 1 milletvekili bahşettiğini söyleyebiliriz. Geri kalan 2 milletvekilini seçimin son günlerdeki gidişatı belirleyecek diyebilirim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı