REKLAMI GEÇ

DRT ve Pamukkale TV’den muhalefete seçim sansürü iddiası

DRT ve Pamukkale TV’den muhalefete seçim sansürü iddiası

Muhalefet başkan adaylarından yerel televizyonlarla ilgili bomba iddia. Denizli’de yayın yapan DRT ve Pamukkale TV, iddiaya göre muhalefet partilerine ekranlarını kapattı. Mulafetin hiçbir adayını ekrana çıkarmadığı iddia edilen Pamukkale TV’den sonra DRT TV’nin de yaptığı anlaşmaları tek taraflı feshettiği öne sürülüyor. Muhalifler hem yargı hem RTÜK yolunda.

/ DENİZLİHABER / 20 Mart 2014 Perşembe, 14:28

Seçime kısa bir süre kala, Denizli’de muhalefete sansür iddiaları gündemin ilk sırasına oturdu. İddiaya göre Pamukkale TV ve DRT Televizyonu, muhalefet partilerinin adaylarına ekranlarını kapattı. Pamukkale TV’nin, kampanya sürecinin başından bu yana hiçbir muhalefet partisi ile tanıtım hizmeti için anlaşmaya yanaşmadığı bir süredir iddia ediliyordu. Muhalefetin deyimine göre sansürcü televizyonlara dün şok bir kararla sözleşmeleri feshettiği öne sürülen DRT TV de eklendi.

CHP Büyükşehir Adayı Arslan ve MHP Büyükşehir Adayı İpek ayrı ayrı basın açıklamaları yaparak DRT TV’nin tanıtım hizmetleri ile ilgili 30 Mart tarihine kadar sürecek anlaşmaları dün gerekçe göstermeksizin iptal ettiğini duyurdu.

DRT’nin yalnız Arslan ve İpek’in değil anlaşma yaptıkları MHP ve CHP’nin diğer adaylarının da sözleşmelerini feshettiği öne sürülüyor.

CHP Büyükşehir Adayı Kazım Arslan ise dün akşam DRT TV’de canlı olarak yayınlanacak olan “Seçim’e Doğru” programına katılmak için gittiğinde canlı yayına alınmadığını, sözleşmelerinin TV yönetimince iptal edildiğini öğrendiklerini dile getirdi.

CHP Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan sosyal medyadan “28-02-2014 tarihinde DRT TV ile yapmış olduğumuz sözleşme gereği bugün 21.15’te katılmamız gereken Seçime Doğru programı, hiç bir gerekçe gösterilmeden yayından kaldırılmıştır. Buradan açıkça ifade ediyoruz ki 30 Mart tarihinden itibaren basın gerçek anlamda özgür olacaktır” açıklamasını yaptı.

TUTANAK TUTTULAR
CHP Büyükşehir Adayı Kazım Arslan’ın sözleşme olmasına rağmen yayına çıkarılmaması üzerine partililer, durumu belgelemek için bur tutarak hazırladılar.

DAVA AÇACAKLAR RTÜK VE YSK’YA ŞİKAYET EDECEKLER
Bu arada CHP ve MHP’nin sözleşmeleri gerekçe göstermeden fesh etmesi nedeniyle dava açmaya hazırlanıyor. MHP Büyükşehir Adayı Ali İpek, “Bu anlaşma sağlandı ve ödemelerini de çek vermek suretiyle gerçekleştirdik. Ancak sözleşmeyi tek taraflı feshettiklerini açıkladılar” diye konuştu. İpek, televizyon kuruluşuna tazminat davası açmaya da hazırlandıklarını belirtti. İpek ayrıca, bu iki kanalı da RTÜK ve Yüksek Seçim Kurulu’na şikayet edeceklerini belirtti.

PAMUKKALE TV’DEN AÇIKLAMA
Pamukkale TV Genel Yayın Yönetmeni Adem Erdağı, iddialarla ilgili olarak facebook hesabından yaptığı açıklamada, sözleşme imzaladıkları hiçbir adaya ekranlarını kapatmadıklarını belirterek, Uşak’ın Sivaslı ilçesinin MHP adayı ve Pamukkale MHP adayı Ümit Bahtiyar ile yapılan söyleşilerin videolarını paylaştı. Erdağı, “Biz Pamukkale TV olarak, anlaşma yaptığımız halde yayına almadığımız tek bir aday bile yoktur. İptal edilen sözleşmenin bir örneğini buradan yayınlamanız gerekir. Kaldı ki Ege Bölgesi’nde tüm siyasi partilere yer veriyoruz. Aylarca telefonlarımıza yanıt vermeyip şimdi biraz umutlananlar için her nedense TV kuruluşları önem kazanmışa benziyor. Günaydın… 10 yıldır neredeydi şimdilerde bizi halka şikayet edenler. TV kanallarını çiftlik mi zannediyorlar…  Örnek videolardan  paylaşarak kararı denizli ve ege bölgesi kamuoyunun takdirine sunuyorum” dedi.

Yorumlar

deniz tezcan   -  Bağlantı 23 Kasım 2014, 12:24

evet cok belli oluyor bari caktırmadan yapın

mehmet   -  Bağlantı 21 Mart 2014, 09:29

yandaş medya drt ve pamukkale

aytekin   -  Bağlantı 21 Mart 2014, 08:53

ileri demokrasilerde normali bu değil mi zaten muhalefette neymiş ayıp ayıp….

zafer   -  Bağlantı 21 Mart 2014, 00:27

‘ALO FATİH ‘demişlerdir,yüksek yerden… Gidici bunlar gidici…Takke düştü kel göründü…

MURATHOCA   -  Bağlantı 20 Mart 2014, 16:07

EVET ÇOK DOĞRU İSTANBULDA YAŞAYAN BİR DENİZLİLİ OLARAK DENİZLİMİZİ İZLEYELİM DİYE NE ZAMAN BU İKİ KANALI AÇSAM SÜREKLİ AKP PROPOGANDASI YAPAN YAYINLARLA KARŞILAŞIYORUM. BU İKİ KANAL DA RESMEN AKP NİN DENİZLİ TEMSİLCİSİ OLMUŞLAR… İLÇELERİ BELDELERİ GEZİYORLAR HALKIN NABZINI YOKLUYORLAR NEDENSE SÜREKLİ AKP Lİ KİŞİLERLE RÖPORTAJ YAPIYORLAR…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı