REKLAMI GEÇ

Esnafta seçim sıkıntısı

Esnafta seçim sıkıntısı

Piyasadaki nakit para sıkıntısından dolayı zor günler geçirdiklerini söyleyen Kaleiçi esnaflarından Enver Değirmencioğlu: “Yaşanan çalkantılar esnafı derinden yaraladı” dedi.

/ DENİZLİHABER / 10 Mayıs 2007 Perşembe, 00:00

Cumhurbaşkanlığı seçiminin belirsizliği ekonomiyi beklentiler nedeniyle olumsuz yönde etkilerken erken seçimin de gündeme gelmesi esnafı güç durumda bıraktı. Denizli’nin tarihi ticaret merkezi Kaleiçi Çarşısı’nın esnafları, ekonominin kötü gidişatından dolayı oldukça sıkıntı günler geçiriyor.

Yaşanan olumsuzluklardan dolayı önlerini göremediklerini söyleyen Değirmencioğlu Giyim Merkezi sahiplerinden Enver Değirmencioğlu, nakit para sıkıntısından yakındı. Değirmencioğlu: “Cumhurbaşkanlığı seçiminde yaşanan belirsizlikler, ülke ekonomisinde ciddi çalkantılara neden oldu. Bu çalkantılardan en çok etkilenenlerin başında yine esnaflar geliyor. Bu durum bizi derinden yaralıyor. En çok sorun yaşadığımız noktalardan biri de piyasadaki nakit para sıkıntısı. Nakit yokluğu her geçen yıl işlerimizde belli oranlarda düşüşlere neden oluyor. Satışlarımızın büyük çoğunluğunu bu sıkıntıdan dolayı kredi kartıyla gerçekleştiriyoruz. Vatandaşların bu çağrılarını duyan devletimizin kayıtsız kalmayacağını ümit ediyoruz. Aksi takdirde esnafın piyasası, ayakta kalabilmesi seçimlere endeksli olacaktır” dedi.

‘SEZONA HAZIRIZ’

Öte yandan hazır giyim sektöründe sezonun başladığını da dile getiren Değirmencioğlu, bu sezon da yaşanan olumsuzlara rağmen yeni ürün çeşitleriyle hizmete hazır olduklarını kaydetti. Değirmencioğlu: “İçinde olduğumuz ekonomik darlığa rağmen sezona yine hazırlanmış bir şekilde giriyoruz. Her kesimden her bütçeye uygun ürünlerimizle sezonu açtık. Her sezon olduğu gibi bu sezonda müşterilerimizin isteği ve talepleri doğrultusunda hazırlıklarımızı tamamlamış durumdayız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı