REKLAMI GEÇ

HERŞEY DENİZLİ İÇİN(!)

HERŞEY DENİZLİ İÇİN(!)

Türkiye, Denizli için seferber oldu(!). Denizli Belediyesi’nin son 4 yılda gerçekleştirdiği önemli ihalelerin neredeyse tamamı Denizli dışındaki firmalar tarafından alındı. Dikkat çeken ise bu şirketlerin birçoğunun AKP’yle ya da AKP yöneticileriyle olan bağı!

/ DENİZLİHABER / 11 Nisan 2008 Cuma, 00:00

AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’den AKP’li Bakan Kemal Unakıtan’ın bacanağı İşadamı Şerif Enis’e,Başbakan Erdoğan’ın dünürü Albayraklar’dan Galataport ihalesini Ofer Grubu ile birlikte 3.5 Milyar Euro ile kazanan Global’in sahiplerinden Mehmet Kutman’a, ulusal hatta uluslar arası boyuttaki birçok önemli isim, Denizli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ihaleler sayesinde Denizli’ye yatırım yapma olanağı buldu. AKP’yle bağı olan veya bir şekilde ilişkilendirilen bu isimlerin yanı sıra Uşaklı USAŞ firması ve Ankara merkezli Met-İş Firması da Denizli ihalelerinde başarı sağlayanlardan.

“Herşey Denizli için” sloganıyla faaliyetlerini sürdüren AKP’li Belediyenin hizmetlerine, Denizlili AKP’liler de duyarsız kalmadı. Önce AKP merkez ilçe yöneticisi Denizli Belediyesi’nin hizmet araçları ihalesini kazandı, ardından bir il yöneticisi şehir içi otobüs taşımacılığı işini aldı.

Sümer Park Mehmet Kutman’ın

Özelliştirme İdaresi kent merkezindeki araziyi, Hataylı bir firmaya sattı. Denizli Belediye Meclisi çok sayıda karar alarak buraya yapılacak dev projenin önünü açtı. Hataylı Tekstil Firması kısa bir süre sonra dev araziyi Kentsel Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı şirketine sattı. Şirket, Global Menkul Yatırım Ortaklığı şirketinin iştiraklerinden. Global’in yönetim kademesindeki Mehmet Kutman ilk olarak TÜPRAŞ’ın bir bölümünün İsrailli İşadamı Sami Ofer’in başındaki Ofer Grubu’na satışı sırasında gündeme geldi. Ofer-Global Ortaklığı Galataport ihalesini de 3.5 Milyar Euro vererek kazanan ikili oldu. Medya Ofer Grubu ile Başbakan Erdoğan arasındaki görüşmeleri gündeme taşıyınca, tartışmalar yaşanmıştı.

BİAT İnşaat Köprülü Kavşak yaptı

Yönetim Kurulu Başkanlığı’nı AKP’li Bakan Kemal Unakıtan’ın bacanağı olan Şerif Enis’in yaptığı ve yıldızı Başbakan Erdoğan’ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı dönemde parlayan Biat İnşaat, 4 milyon 372 bin 625 YTL alarak Bakırlı Köprülü Kavşağı’nı yaptı.

Otobüs ihalesi AKP’nin

Denizli Belediyesi’nin otobüs işletmesini özelleştirmeye yönelik ilk adımı Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası üyelerince kurulan şirketin kazandığı ihaleyle attı. Şirket düşük yolcu taşıma ücretlerine karşın yüksek maliyet nedeniyle işi AKP İl Yöneticisi Halil Karakaya’nın HALKAYA şirketine devretti. HALKAYA iflas edince düzenlenen ikinci ihale bu kez TUREX firmasında kaldı. Firma Kiler Holding iştiraki, yani AKP Bitlis Milletvekili Vahit Kiler’e ait.

Temizlikte Albayrak imzası

Denizli Belediyesi’nin temizlik ihalesini de Erdoğan’ın akrabalık ilişkisi bulunduğu Albayraklar’dan bir isim kazandı. Saffet Albayrak’ın ortağı Şafak Temizlik, Denizli’nin çöp toplama ve temizlik işlerini yapıyor. Denizli Belediyesi, bu hizmet karşılığında firmaya 2008 yılı için 5 milyon 998 bin 443 YTL ücret ödedi. 2005 Yılı Mart ayından bu yana her yıl yapılan ihalelerde yine en iyi teklifi vererek hizmetini sürdüren Şafak Temizlik, Türkiye’de yine birçok AKP’li belediyenin işini yürütüyor.

Komşuya 22 Milyon YTL’lik iş

Uşaklı Firma Usaş Uğur Serdaroğlu İnşaat Denizli’den en çok ihale kazanan firmalardan biri. 2 milyon 949 bin YTL’ye Sevindik Köprülü Kavşağı’nı, 3 milyon 685 bin YTL ile Dokuzkavaklar Köprülü Kavşağı’nı ve 9 milyon 886 bin YTL ile Fatih Köprülü Kavşağı’nı yapan USAŞ 6 milyon 735 bin YTL ile de İstasyon Köprülü Kavşağı İnşaatı’nı üstlenen oldu.

Köprülü Kavşak’ta tek yerli

Denizli Belediyesi’nin Deliktaş Köprülü Kavşak İnşaatı’nı ise Yılmaz Beton Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti kazandı. Dev ihalelerden ilk sırada çıkan tek yerli firma olan Yılmaz Beton, 5 milyon 699 bin YTL teklif verip ihaleyi kazanarak 19 Haziran 2007’de yapım çalışmalarına başlamıştı.

Sümer Kavşağı Başkentli Met-İş’in

Denizli Belediyesi’nin yaptırdığı Sümer Köprülü Kavşağı ihalesini ise daha çok bakanlık ihalelerinden iş alan Met-İş isimli Ankaralı şirket kazandı. Kavşak 6 milyon 599 bin 945 YTL’ye ihale edilmişti.

Hizmet araçları AKP’ye

Denizli Belediyesi’nin hizmet araçları ihalesini de bir AKP’li kazanmıştı. AKP Merkez İlçe Yöneticiliği yapan Mehmet Turan’ın firması, Denizli Belediyesi’nin başkanlık makam otosu dahil tüm hizmet araçlarının özelleştirilmesi ile ilgili düzenlenen ihalede en düşük teklifte bulunup kazanmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı