REKLAMI GEÇ

İl Genel Meclisi’nde yeni başkan

İl Genel Meclisi’nde yeni başkan

İl Genel Meclisi’nde iki yıllık görev süresi dolan Halil Pekdemir’in yerine, yine AKP’den Osman Yüceliş başkan seçildi. Mecliste, başkan vekilleri, divan katip asil ve yedek üyelikleri ile ihtisas komisyonları için de seçim yapıldı.

/ DENİZLİHABER / 6 Nisan 2007 Cuma, 00:00

İl Genel Meclisi’nde görev süresini dolduran, başkan, başkan vekili, divan katip üyeleri ve ihtisas komisyonları için seçim yapıldı. İl Genel Meclisi’nde, görevi Vali Gazi Şimşek’ten devralan İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, yapılan seçim sonucunda görevini, AKP’den Osman Yüceliş’e devretti. İl Genel Meclisi başkanlığı için AKP’den Osman Yüceliş ve CHP’den İlhan Özcan aday oldu. 52 oyun kullanıldığı seçimlerde, aday olmayan Halil Pekdemir’e de sandıktan bir oy çıktı. CHP’nin adayı Özcan 12 oy aldı. 36 oy alan Yüceliş, başkan seçildi. Mecliste iki yıldır başkanlık görevini yürüten Pekdemir, 5302 sayılı İl Özel İdaresi Kanunu gereği, 2 yıllık görev sürelerini doldurmalarının ardından seçime gidildiğini söyledi. Pekdemir, İl Genel Meclisi’nin bütçesini son iki yılda katlayarak artırdıklarını dile getirdi. Çalışma arkadaşlarına teşekkür eden Pekdemir, görevini Yüceliş’e devretti.

Komisyon seçimleri sırasında AKP’nin, İmar Komisyonu hariç, tüm komisyonlardaki seçimlerin açık oyla ve liste halinde oylamaya sunulmasını, İmar Komisyonu için yapılacak seçimin ise tek tek ve gizli oy yöntemi ile yapılmasını önermesi, mecliste kısa bir gerginlik yaşanmasına sebep oldu. Gerginliğin giderilmesi için 5 dakikalık ara verilmesinin ardından yapılan seçimlerde, tüm komisyonlar için seçimler açık oyla ve liste ile yapıldı.

Seçimler sonucunda, birinci başkan vekilliğine Mehmet Ali Gölcüklü, ikinci başkan vekilliğine Ahmet Akif Ercan seçildi. Divan katipliklerine Alaattin Coşkun ve Sami Koç’un getirildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı