REKLAMI GEÇ

“Kavgayı bırakın, çözüm üretin”

NTV’nin Denizli’de, Vali Recep Yazıcıoğlu Kültür Parkı’nda yaptığı canlı yayına, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı İbrahim Gür katıldı. Gür ve Keçeci, siyasilerden birbirleri ile kavga etmeleri yerine, ülke sorunlarına çözüm bulmalarını istedi.

/ DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2007 Çarşamba, 00:00

DENİZLİHABER

Vali Recep Yazıcıoğlu Parkı’ndan canlı yayın yapan NTV, Denizli’nin sorunlarının dile getirilmesine vesile oldu. Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ve Ziraat Mühendisleri Odası Denizli Şubesi Başkanı İbrahim Gür’ün konuk olduğu canlı yayında, Ekonomi D Gazetesi’nin, milletvekillerine seslendiği ve ‘Çözün gari’ başlığını kullandığı son sayısı da seyircilere gösterildi.

NTV’nin Seçim 2007 isimli programının içerisinde, Denizli’ye yapılan bağlantıda, Gür ve Keçeci’nin vurguladığı ortak konu, siyasilerin kavgayı ve sataşmayı bir kenara bırakıp, sorunlara çözüm üretmeleri gerektiğiydi. Tekstil kenti Denizli’nin seçim sonrası görmek istediği Türkiye’nin ele alındığı yayında, Tayfun Erten’in sorularını yanıtlayan DSO Başkanı Keçeci, “Eskiden seçime katılan mitinglerdeki insanlar kavga ederdi. Seçim zamanı kahvelerde kavga çıkardı. Ama şimdi liderler, sanki Türkiye’nin tüm sorunları çözülmüş gibi, birbirlerinin şahsi olaylarını konu ederek kavga ediyorlar. Miting alanı da yanlış artık televizyonlara çıkmaları gerekir. Kimi ipten, kimi gemiden bahsediyor. İnsanlar ise onların ülkeyi nasıl feraha ulaştıracaklarını merak ediyor. Bugün patron biziz” dedi. Siyasi parti liderlerinin, yüzeysel ve slogancı bir yaklaşım sergilediklerini ifade eden ZMO Denizli Şubesi Başkanı Gür, “Ülkedeki ekonomik yapı kırsala birebir yansıyor. Vatandaş, seneye ürününü kime, kaça ve nasıl satacağını merak ediyor. Siyasilerse bunları anlatacağına başka şeylerden bahsediyor. Tarıma, gayri safi milli hasılanın binde 0.8’ini veriyoruz. Halbuki bu rakamı yüzde < ?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />3’e çıkarmamız gerekir. Milletin önünü görmesi gerekiyor” diye konuştu.

DSO Başkanı Keçeci, siyasilerin kavgayı bir yana bırakıp, millete birliktelik mesajı vermeleri gerektiğini söyledi. Keçeci, “Biz, parti liderlerinin nasıl birlikteliği sağlayacaklarını düşünüyoruz. Hergün kavga edilen, küfür edilen bir parlamento sorunları nasıl çözer. Parti liderlerinin, seçimden hemen sonra bir araya gelip, ‘Biz bunları seçim için yapmıştık. Aslında biz birbirimizi severiz. Sorunları da şu şekilde çözeceğiz’ demeleri gerekir” dedi. Gür de siyasilerin kavgayı bırakıp, vatandaşa somut çözüm önerileri sunmaları gerektiğini söyledi.

Denizli’nin çözümlenmesi gereken acil sorunlarını da sıralayan Keçeci, “Denizli, Türkiye’de en çok ihracat yapan 8 ilden bir tanesi. Teşvik Yasası, istihdam üzerindeki yükler, yüksek enerji fiyatları, faiz ve kur gibi sorunlar, seçimden sonra hangi parti iktidar olursa olsun hemen çözümlenmeli” dedi. Denizli’nin çok büyük bir tarımsal potansiyele sahip olduğunu ifade eden Gür, Baklan Ovası’nın alt yapı sorunlarının biran önce çözümlenmesi gerektiğini söyledi.

Canlı yayın sonunda, Denizli’nin sorunlarının aslında, ülke genelinde yaşandığını ifade eden Tayfun Erten, Ekonomi D Gazetesi’nin manşetini örnek gösterdi. Denizli’nin acil çözümlenmesi gereken sorunlarının dile getirildiği gazetede, ‘Çözün gari’ başlığı ile verilmiş olan haber, meclise girecek milletvekillerine sesleniyordu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı