REKLAMI GEÇ

ÖDP İl Kongresi 7 Şubat’ta

ÖDP İl Kongresi 7 Şubat’ta

ÖDP Denizli İl Kongresi, 7 Şubat Pazar günü yapılacak. Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirecekleri kongreye ÖDP Eş Genel Başkanı Alper Taş’ın da katılacağı bildirildi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 5 Şubat 2016 Cuma, 10:00

ÖDP İl Başkanı Orhun Çoban, sekizincisin yapacakları kongreyle ülkenin içine sürüklendiği bu durumu dile getireceklerini, AKP’nin savaş, şiddet ve baskı politikalarını geçer akçe saydığını anlatacaklarını söyledi.

İktidarın ülkeyi Ortadoğu bataklığına sürüklediğini, dış politikasının iflas ettiğini kaydeden Çoban, “İç politikada ise fiilen başkanlık yaptığı ülkeyi, gerçekleştirmeyi düşündüğü Anayasa değişikliği ile tek parti diktatörlüğüne çevirmeye çalışıyor. AKP, anayasanın fiilen değiştiğini ilan ederek başlattığı süreci anayasal bir düzleme taşımaya çalışacak. Anayasa tartışması içine konulan 12 Eylül Anayasası’ndan kurtulmak, demokratik bir anayasa inşa etmek gibi uygulamalar sadece laf salatası. ÖDP 8. Kongresi, bu anlamda daha fazla Haziranlaşma, bu fikri toplumun bütün dokularında geliştirip güçlendirme yönünde atılacak bir adım olacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı