REKLAMI GEÇ

“Polemik konusu yapmayın”

“Polemik konusu yapmayın”

Devlet Bakanı Prof. Dr. Mustafa Sait Yazıcıoğlu, üniversitelerde uzun zamandan bu yana sıkıntılar yaşandığını, hak ve özgürlüklerin kısıtlandığını söyledi. Yazıcoğlu, türban konusundaki düzenlemenin sadece üniversiteler için yapıldığını ve türbanın polemik konusu yapılmaması gerektiğini belirtti.

/ DENİZLİHABER / 1 Şubat 2008 Cuma, 01:00

Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Yerel Yönetimler 7. Bölge Şurası Toplantısı’na katılan Devlet Bakanı Sait Yazıcıoğlu, isim vermeden, yaşanan ‘Türban’ tartışmalarına da cevap verdi. Bakan Yazıcıoğlu, “Eğitimde ilkokuldan başlayıp lise sona kadar devam eden 14 milyon çocuğumuz var. Yunanistan’ın nüfusu 9,5 milyondur. Onlar için büyük gayretle çalışıyoruz. Üniversitelerimiz belli noktaya geldi, yeni üniversiteler de açacağız. Ancak üniversitelerimizde bir sıkıntı özgürlüklerin kısıtlanması vardı. Bu sorununun çözümü için AKP ve MHP çalışma yaptı. Prosedürler tamamlanacak, sorunu çözeceğiz. Türkiye hak etmediği tartışmanın içine girdi buna olumlu bakan da bakmayan da sorunun varlığını kabul ediyor. Başka türlü çözüm olmayınca da düzenleme yapmamız gerekti, düzenleme sadece üniversitelerimiz içindir. Türkiye Cumhuriyeti’nin laik demokratik yapısı Anayasa’da mevcuttur. Bunu değiştirmeye hiç kimsenin niyeti yoktur. Bunu polemik konusu yapmasınlar, bir şeyler ummasınlar, biz sorunu çözmek için düzenleme yapıyoruz. Laiklik meselesi bizim çimentomuzdur. Ülkemizde farklı dine mensup insanlarımız vardır. Biz imparatorluklardan geliyoruz, Osmanlı’nın devamıyız. Onun üzerine 84 yıllık Cumhuriyet kazanımlarını ekledik. Ülkemizde yaşayan farklı dinlere mensup insanlarımızın da hükümetiyiz. Biz herkesin hükümetiyiz. Herkesin sıkıntısı bizim de sıkıntımızdır. Burada farklı alanlara konu çekiliyor” dedi.

Yoğun katılım

EGS Park Kongre ve Kültür Merkezi’nde AKP İl yönetiminin ev sahipliğinde gerçekleştirilen şuraya AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Aydın, Burdur, Denizli, İzmir, Uşak, Muğla ve Manisa milletvekilleri, il, ilçe ve belde başkanları, belediye başkanları, il genel meclis üyeleri, belediye meclis üyeleri ve yerel yönetimler başkanları katıldı. 1200 kişi kapasiteli salon tamamen partililer tarafından dolduruldu. Şurada, divan başkanlığını İstanbul Milletvekili İdris Güllüce yaptı. Divan üyeliği görevini ise AKP Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, AKP İl Başkanı Bilal Uçar, AKP’li Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci ve Aydın İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Hakkı Eser yaptı. Şuranın açılış konuşmasını yapan AKP İl Başkanı Bilal Uçar, böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. AKP Denizli Milletvekili ve Bölge Koordinatör Milletvekili Mehmet Yüksel de “AKP her gün güçlenen ve büyüyen bir partidir. Bu partinin mensupları olarak halkımıza daha iyiyi daha güzeli sunmanın gayreti içindeyiz. Onun için bu tür toplantılar düzenliyoruz, bu toplantıları çok önemsiyoruz” dedi.

İcraatlarını anlattı

Daha sonra kürsüye çıkan Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, 4 yıl içinde yaptığı hizmetlerini anlattı. Denizli’nin vizyon kent olması için çalıştıklarını anlatan Başkan Zeybekci, “Her sabah başka bir heyecanla milletimizin hizmetine koşuyoruz. Milletin rızasına ulaşarak Allah’ın rızasına ulaşmak istiyoruz. 4 yıl önceki manzara ile şimdiki bir değil. Bu değişim ve fark AKP’lilerin farkıdır. 28 Mart 2004’te yüzde 52 oyla AKP zihniyeti ile görev aldığımızda 1525 olan personel sayımız bir gecede 1575 oldu. Bu olay biz mazbatayı aldıktan sonra oldu. Denizli Belediyesi şimdi 700 kişi. 2009 yılında verdiğiniz emanet buydu şimdi böyle olduk diyeceğiz. Kocaman bir köy aldık. Başbakanımız Recep Tayip Erdoğan 2004 yılı seçimlerinden önce Denizli’ye gelmişti. O zaman seçim otobüsü ile kenti dolaşırken ‘Bu kent bu şehre yakışmadı’ dedi. Şehir giriş ve çıkışlarını düzenledik. Denizli’den bir an önce geçmek için araçlarının hızını arttıranlar şimdi gönül rahatlığı ile geçiyorlar. Seçimden önce vaat ettiklerimizin hepsini tamamladık. Verdiğimiz sözleri tuttuk. 5 köprülü kavşak dedik 7 tane yaptık bu yıl da yapacağız. Yeşil alanı dört kat arttırdık. Kaçak yapılaşmayla ‘0’ toleransla mücadele ettik. Toplu konut projelerinde sadece 700 konut vardı. Şimdi 11 bin konutu bitiriyoruz. Ev sahipleri kiracı arıyor. Denizli Belediyesi hiç para problemi yaşamadı. 220 milyon YTL bütçeye ulaştık. Bu AKP’lilerin yapabileceği bir iştir” dedi.

‘AB yolunda azimle devam edeceğiz’

AKP Hükümetinin yaptığı hizmetleri anlatarak konuşmasına başlayan Devlet Bakanı Prof. Dr Mustafa Sait Yazıcıoğlu, “22 Temmuz seçim çalışmalarında AKP karşısında blok oluşturuldu. Milletimiz neyin ne olduğunu ince terazisi ile ölçtü ve tarihi bir karar verdi. Ülkemizi 4,5 yıl yönetenlerin devam etme kararıyla da 60 hükümet olarak hizmete koyulduk. Enflasyonu borsayı, ihracatı yabancı sermayenin durumunu hatırlayıp geldiğimiz durumu bakın. Enflasyon tek haneli rakamlara indi. Borsa 60 bine dayanıyor, birkaç puan düşünce haksız değerlendirmeler oluyor. İhracat 107 milyar doları gösteriyor, ithalat ve dış borcumuz da haliyle artıyor. Bu görecelidir. Bunu alıp evirip çevirip bize sunuyorlar ama halkımız her şeyin farkında her şeyimiz değişiyor, alışverişlerimiz değişiyor, hayat standardımız değişiyor. Bu değişim bütün gelişen ve büyüyen ülkelerin geçtiği yoldur. Esnafın sıkıntısı küçük işletmelerin sıkıntısını biliyoruz ama bu geçmemiz gereken bir yoldur. Biz de küçük esnaflarımıza yönelik çalışmalar yapıyoruz. Geçen gün yaptığımız bakanlar kurulu toplantımız 9 saat sürdü. Esnafları görüştük, tedbirler alıyoruz. Dış politikada önemli gelişmeler yaşıyoruz. 2004’te bölgemizde önemli olaylar yaşandı. Avrupa Birliği ile ilgili gelişmeler oldu. Bu AKP’nin değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin meselesidir. 58. ve 59. hükümetin ciddiyetini hepimiz biliyoruz. Müzakereci olduk. Sıkıntılar yaşıyoruz ama Türkiye güçlü bir ülke, AB’nin birçok ülkesinden daha güçlüdür. Avrupa’nın 6. büyük ekonomisi… Bizler, AB yolunda yaptığımız düzenlemeleri vatandaşlarımız için yapıyoruz. İçimize siniyor yapıyoruz. Bizim hedefimiz AB üyesi olmaktır. Bu konuda üzerimize düşeni yaptık. Bu yolda azimle devam edeceğiz” dedi.

‘Vatan toprağı verilmez’

Kıbrıs konusunun gündeme taşındığının, ‘Kıbrıs elden çıktı mı, satıldı mı’ diye soranların olduğunu ifade eden Bakan Yazıcıoğlu, “Kıbrıs olduğu yerde duruyor. Türkiye olarak Kıbrıs’a yaptığımız yardım 200 milyon dolardan 400 milyon dolara çıktı. Kıbrıs’ın fert başına düşen geliri 10 bin doların üzerinde. Hiç kimse vatan toprağından bir parça veremez buna hakkı yok. Kıbrıs ile ilgili bizi siyaseten eleştiriyorlar. Hepsi siyasi malzemeydi şimdi hiç konuşulmuyor. İç düşman dış düşman der dururuz. İçeride herkes bize düşman, dışarıda herkes bize düşman. Böyle bir şey olabilir mi? Biz bunu da aştık. Ülkemiz saygın bir ülke oldu. Her şeyden bilgimiz var. Bizden habersiz bu bölgede hiç bir şey değişmez. İslam dünyası ile ilişkilerde fevkalade önemli bir yerdeyiz. 50 ülkeden olaşan İslam Ülkeler Federasyonu’nun başkanı bir Türk’tür bu başarıdır” diye konuştu.

‘Popülizm yapmadık, yapmayız’

Her yeni yapılan şeyde eksiklerin ve aksaklıkların olabileceğini hatırlatan Bakan Yazıcıoğlu, “Sağlıkta nerden başlayıp nereye geldiğimiz bir düşünün. Alınan mesafeyi çok iyi görürüz. Sosyal Güvenlik Yasası’nı önümüzdeki dönemde çıkartacağız. Popülist politikalarla, ‘Kim ne verirse, biz iki katını veririz’ uygulamalarıyla sistem öyle bir yere geldi ki bizim Sosyal Güvenlik Yasası uygulamaya girdiğinde, hiç oynanmazsa bozulmazsa 20-25 yıl sonra normale döneceğiz. Biz hiç popülist tutum sergilemedik. Yaptığımız doğrudur. Popülizm yapmadık yapmayız. Ulaşımda geldiğimiz yolu biliyorsunuz. Eleştiri de alıyoruz onlardan da yararlanıyoruz. İlk zamanlar yaptığımız kara yolları bozuluyor diye eleştirdiler. Önemli olan güzergahı yapmaktır. Sonrası daha kolaydır. Ulaşım sadece karayolu değil, demir yolumuz da var. Ankara-İstanbul 3 saate inecek. Ankara -Konya 2 saate inecek. Türk Hava Yolları’nın geldiği nokta, uçakla seyahat önceden zenginlerin yaptığı ulaşımdı. Şimdi herkes uçabiliyor. Çardak Havaalanı bitiyor. Denizli’den her yere daha kolay ulaşılacak. Kamu yönetimi reformunu ele aldık, kamuda etkin verimli hızlı hizmetin yolunu açacağız. Adalet konusunda birçok yasayı elden geçirdik adalet sarayları izbe yerlerden kurtarıldı” dedi.

Yardım alan değil, yardım yapan ülkeyiz

Türkiye’nin dünyanın 17. büyük ekonomisine sahip olduğunu ifade eden Bakan Yazıcıoğlu, “Türkiye dünyada yardım alan değil yardım yapan ülkeler arasındadır. Dünyada buna döner ülke deniliyor. Yerel seçimlerde çıtamızı daha da yükselteceğiz. Çünkü yerel yönetimlerde çok başarılı arkadaşlarımızın yaptığı işler, bir yıl sonraki seçimlerde anlatacağız. Mahalli seçimlere çok iyi hazırlanmalıyız. Her seçim rekabeti de ortaya çıkarır. Bu kırgınlıklara yol açmamalı. Siyasette bir hırs vardır, bu olmalı ama iftira ve karalama olmamalı, bu bizim siyasi anlayışımıza uymaz. Bunlar gelir geçer biz hep birbirimizin yüzüne bakacağız. Makamlar mevkiler gelip geçicidir. Kimler geldi kimler geçti. Makam sahibi olanların iki çeşit dostu olur, makam ve mevki dostları ve gönül dostları vardır” dedi.

‘Birlik ve beraberliğimiz artıyor’

Son olarak kürsüye çıkan AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, “Yaptığımız şuralarda hükümetimizin uygulamaları ve çalışmalarını anlatıyoruz. Bir bakanımız da bize katılıyor. Şuralar, birbirimizi daha yakın tanımamıza yardım ediyor. Bilgi alışverişi tecrübe alışverişi yapıyoruz. Hedefe birlikte yürümeyi arzuluyoruz. Edindiğimiz bilgiler, tecrübe paylaşımı sayfalarca kitap okumaktan daha büyük önem arz ediyor. Türkiye’yi 12 bölgeye ayırdık. 4 ana bölge oluşturduk. Dört başkan yardımcısı arkadaşımızla çalışıyoruz. 12 bölgeyi de bölge koordinatörü milletvekili ile çalışıyoruz. Danışma kurulu da oluşturduk. 40 kişilik kadro ile yerel yönetimlerde teşkilat şeması oluşturduk, çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Değişim ve dönüşümü yakalayarak yolumuza devam ediyoruz. Politikaların merkezine insan yerleştiriyoruz. Yerel yönetimde bizlere düşen büyük görevler var. Sorumluluğumuzu biliyoruz. Takdir edilecek çalışmalar yaptık” dedi. Açılış konuşmalarının ardından şuraya Cuma namazı için ara verildi. Bakan Yazıcıoğlu, Cuma namazından sonra Denizli’den Aydın’a karayoluyla gitti. Şuranın öğleden sonraki bölümü basına kapalı olarak devam etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı