REKLAMI GEÇ

Rusya seçimlerine Denizlili gözlemci

Rusya seçimlerine Denizlili gözlemci

Rusya’da seçmenler dün sandık başına gitti, Putin rekor bir oyla yeniden devlet başkanı seçildi. Seçimleri izlemek adına Türkiye’den görevlendirilen 3 gözlemciden biri Denizlili. Tanınmış siyasetçi Beyhan Aslan’ın akademisyen oğlu Mustafa Çağatay Aslan, Rusya seçimlerinin gözlemcisi oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 19 Mart 2018 Pazartesi, 14:59

Rusya dün tarihi anlarından birini yaşadı, seçmen sandık başına gitti ve devlet başkanını belirledi. Mevcut Devlet Başkanı Vladimir Putin, oyların yüzde 76.67’sini aldı ve koltuğunu korudu.

TÜRKİYE’DEN 3 GÖZLEMCİ
Avrupa Güvenlik İşbirliği Teşkilatı (AGİT) üyesi olan ülkelerdeki seçimleri, yine üye ülkelerden belirlenen gözlemciler tarafından denetliyor. Rusya’da gerçekleştirilen seçimleri de AGİT ciddi bir şekilde mercek altına aldı.

AGİT, Rusya seçimleri öncesinde Türkiye’den de gözlemci talebinde bulundu. Dışişleri Bakanlığı koordinasyonunda, bilgi, tecrübe ve dile hakimiyet kriterleri baz alınarak, Türkiye’den 3 isim belirlendi ve AGİT’e bildirildi.

GÖZLEMCİLERİN BİRİ DENİZLİLİ
AGİT ile Dışişleri Bakanlığı tarafından Rusya seçimleri için belirlenen 3 isimden biri Denizlili. Denizli’nin tanınmış siyasetçilerinden, eski milletvekili Beyhan Aslan’ın akademisyen oğlu Mustafa Çağatay Aslan, Rusya seçimlerini Rostov’da izledi.

ASLAN’IN İLK GÖREVİ
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü’ndegörev yapan Yard. Doç. Dr. Mustafa Çağatay Aslan, Rostov’daseçimlerin demokratik olup olmadığını, seçmenlere baskı yapılıp yapılmadığını izledi. Seçimlerin şeffaf, özgür ve adil bir şekilde yapılıp yapılmadığını gözlemleyen Mustafa Çağatay Aslan, seçimlerin tamamlanmasının ardından, izlenimlerini rapor haline getirecek.

ÜLKEYİ BAĞLAMIYOR
Gözlemci olarak hazırladığı raporu AGİT’e sunacak olan Mustafa Çağatay Aslan, görevini tamamlamış olacak. Gözlemcilerin hazırladığı raporların seçimi yapan ülkeyi bağlayıcılığı bulunmuyor. AGİT’in hem seçim yapan ülke, hem de tüm üye ülkelerle paylaşacağı raporun itibar ile ilgili ciddi bir etkisi bulunuyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı