REKLAMI GEÇ

Sancar ile Gürlesin’in ‘paralel’ polemiği

Sancar ile Gürlesin’in ‘paralel’ polemiği

CHP Denizli İl Başkanı Teoman Sancar ile Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin arasında “paralel yapı” polemiği yaşanıyor. Sancar, Gürlesin’den Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın odasında gördüğünü söylediği paralel yapıya mensup kişiyi açıklamasını isterken, Gürlesin sözlerinin çarpıtıldığı iddiasında.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Temmuz 2016 Cuma, 17:58

Tartışma Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin’in yerel bir televizyon kanalına yaptığı açıklamayla başladı. CHP İl Başkanı Teoman Sancar, Gürlesin’in o açıklamasında “Büyükşehir Belediye Başkanı’nın odasında gördüm, elimizde belgeleri var, cemaatin en önde adamıdır” ifadesini kullandığını söyleyerek, “Bukişiler kimlerdir? Bunlarla ilgili hangi ihbarlar, hangi şikayetler yapılmıştır?” diye sormuştu.

GÜRLESİN: SÖZLERİM ÇARPITILDI
Sancar’ın bu eleştirisine yanıt veren Gürlesin, Pamukkale Belediyesi internet sitesine açıklamasını koyarak, “Bu sürecin içinde olan eli kanlı hainler, bir bir adaletin önüne çıkarılacaklar, hak ettikleri en ağır cezayı alacaklardır. Bu hassas dönemde çarpıtılan bazı açıklamalarımızın ise, kastını aşacak biçimde OHAL’de yürütülen soruşturmaların seyrine, milli birlik ve bütünlüğe yönelik zarar verici siyasi veya olumsuz taraflara çekilmesinin de doğru olmadığı görüşündeyiz” dedi.

SANCAR: NE ÇARPITTIK NE DE YANLIŞ YORUMLADIK
CHP İl Başkanı Teoman Sancar ise, Gürlesin’in bu açıklamasına verdiği yanıtta “Böylesine hassas bir dönemde, bulunduğunuz görev sebebiyle söylem ve beyanlarınız kamuoyu ve Denizli Halkı tarafından büyük önem arzetmektedir. 19 Temmuz gecesi bir yerel televizyona yaptığınız açıklamalarda bir belediye başkanı olarak herhalde neler söylediğinizin farkındasınızdır. Çok açık bir şekilde elinizde belgelerin olduğunu ve bu terör örgütünün önde gelen kişilerini darbe kalkışımının olduğu gece Büyükşehir Belediye Başkanı’nın odasında gördüğünü beyan eden sizsiniz. Açıklamanızı ne çarpıtıyoruz ne de yanlış yorumlamıyoruz” diye konuştu.

“Gün bu darbeci terör örgütüne karşı bir, beraber, açık ve net olma zamanıdır. Herkesin çok iyi bildiğini söylediğiniz bu cemaatçi terör örgütü üyeleri kimler ise açıklayın kamuya ve yargıya yardımcı olun” çağrısını yenileyen Sancar, “Sizin de elinizdeki bilgi ve belge ve terör örgütü mensubu olduğunu iddia ettiğiniz kişileri lütfen açıklayın ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ı da kendinizi de töhmet altında bırakmayın. Bu yaşadığımız acı günlerde demokrasimizin ve özgür cumhuriyetimizin devamlılığı açısından sizlere vicdani ve hukuki bir sorumluluk yüklemiştir. Bu sorumluluğun bilincinde olmanızı önemle istirham ederiz” ifadelerini kullandı.

NE DEMİŞTİ?
Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, tartışma yaratan açıklamasında şunları söylemişti:
“Yanlış yapan kim varsa askerdir, polistir, işadamıdır, altını çiziyorum, özellikle bunu bilerek söylüyorum. Önde olan birileri var. Bunların da hesabı sorulacak. Bunlara da biz aracı olacağız. İşadamı olarak öne çıkan insanlar var, aleni olarak. Şunu söyleyeyim, elimizde belgeler var. Bölge imamlarının yazdığı, ‘Çok zor durumdayız. FETÖ terör örgütü başındaki hoca efendiye söz söylemeyin, ama Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında da söylemeyin, basın toplantısı yapın’ şeklinde aynısını burada da yapıyorlar. O kişiyi, ne demek istediğimi herkes çok iyi anlıyor. Burada şunu söyleyeceğim, maalesef darbe girişiminin olduğu akşam Büyükşehir Belediye Başkanı’nın odasında görüyorum ben bu kişiyi, düşünebiliyor musunuz, belli bir noktada. Bunların hepsinin inine girilecek. Kimsenin şüphesi olmasın.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı