REKLAMI GEÇ

Seçim tedbirleri

Denizli İl Seçim Kurulu, seçim günü uyulması gereken kuralları açıkladı. Seçim günü alkollü içecek satışı yasaklanacak, ruhsatlı bile olsa silah taşınamayacak.

/ DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2007 Cuma, 00:00

22 Temmuz’da yapılacak genel seçimlerle ilgili İl Seçim Kurulu, seçim günü alınması gereken tedbirleri açıkladı. İl Seçim Kurulu’ndan yapılan açıklamaya göre seçim kurulunda ve sandıklarda görevli bulunanların ulaşımlarının kolaylaştırılması için halk otobüsleri sabah saat 06,00’dan itibaren sefere başlayacak.

Seçim günü saat 06,00 ile 24,00 saatleri arasında alkollü içki satılması ve alkollü yerlerde alkol servisi yapılması yasak. Oy verme süresi içinde umuma açık eğlence yerleri kapalı kalacak, eğlence merkezi olan ve alkol servisi yapılan yerler, sadece yemek verebilecek. Seçim günü saat 06,00 ile 24,00 saatleri arasında ruhsatlı bile olsa silah taşınamayacak.

Basın kuruluşlarına yasaklar

Seçim Kurulu’ndan yapılan açıklamada gazete, radyo ve televizyon ile internet sitelerinin uyması gereken kurallar da aktarıldı. Buna göre saat 18,00’e kadar anket yayınlanamayacak, tahmin ve yorum yapılamayacak. Saat 18,00 ile 21,00 saatleri arasında da Yüksek Seçim Kurulu’nun seçimle ilgili verdiği tebliğler yayınlanacak, yayınlar saat 21,00’den sonra serbest bırakılacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı