REKLAMI GEÇ

Vatan Partisi suçladı, CHP’den anında yanıt geldi

Vatan Partisi suçladı, CHP’den anında yanıt geldi

Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, “CHP, terör örgütleri PKK ile FETÖ’ye karşı mücadeleyi savaş suçu saymaktadır” diyerek, Adalet Yürüyüşü’nü eleştirdi, CHP İl Başkanı Teoman Sancar ise, “PKK ve FETÖ ile kimlerin yan yana yürüdüğünü, kimlerin destek verdiğini bu toplum çok iyi biliyor” diye konuştu.

Ferah Işık / DENİZLİHABER / 19 Haziran 2017 Pazartesi, 13:17

 

Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu’nun bugün basın yayın kuruluşlarına yaptığı yazılı açıklama sosyol demokrat ve Kemalist çizgide olduğunu söyleyen iki partiyi karşı karşıya getirdi. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının ardından başlatılan Adalet Yürüyüşü ile CHP kanadının açıklamalarına Vatan Partisi cephesinden sert eleştiri geldi.

“YÜRÜYÜŞ, KÜRESEL MERKEZLERE SESLENEREK BAŞLATILDI”
Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu yaptığı açıklamada, “CHP’nin başlattığı ‘Adalet Yürüyüşü’ küresel merkezlere seslenerek başlatılmıştır. Yürüyüşte HDP ve FETÖ’nün talepleri dile getirilmektedir. Dahası CHP Grup Başkan Vekili, Tayyip Erdoğan’ın ‘Savaş Suçlusu’ olarak uluslar arası ceza mahkemesinde yargılanmasını talep etmiştir. CHP, bu açıklamasıyla, PKK ve FETÖ terörüne karşı mücadeleyi savaş suçu saymaktadır. Partimizin bu tavrı paylaşması mümkün değildir. Türkiye’nin sorunları PKK/HDP ve FETÖ’nün etkisiz hale getirilmesiyle çözülebilir ve çözülecektir. HDP ile birlikte Türkiye’ye adalet getirilemez, özgürlük getirilemez, insan hakkı getirilemez, hukuk devleti getirilemez, demokrasi getirilemez. CHP yöneticilerini de iç cephede bölünmelere yol açacak, Türk Milleti içinde kaos ve kargaşalığa neden olacak davranışlardan kaçınmaya davet ediyoruz” dedi.

Kasapoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Enis Berberoğlu’nun derhal serbest bırakılması gerektiğini de açıkladı.

“PKK VE FETÖ’NÜN YANINDA KİMLER OLDU HERKES BİLİYOR”
Vatan Partisi’nin açıklamasına CHP kanadından anında yanıt geldi. İl Başkanı Teoman Sancar, Vatan Partisi’nin iddialarını ve söylemlerini trajikomik bulduğunu, ciddiye almanın mümkün olmadığını belirterek, “Demokrasi ve özgürlüklerin yargı baskısıyla engellenmesi sonucu biz bu yürüyüşü başlattık. Vatan Partisi, Enis Berberoğlu’nun tutuklanmasının anayasaya ve yasalara aykırı olduğunu söylüyor, hak arayışını eleştiriyor. Burada bir çelişki var. Bu yürüyüşün amacı, her vatandaşın adalete ve hukuka olan güvenini tesis etmektir. Yürüyüşümüzün temasında sadece özgürlük ve adalet vardır. PKK ve FETÖ ile ne alakası var? Enis Berberoğlu serbest bırakılmalıdır diyen Vatan Partisi, Adalet Yürüyüşü’nün neden yapıldığını da cevaplamış oluyor. Hiçbir parti ya da kişinin bu yürüyüşe gölge düşürmeye hakkı yoktur. Bu onurlu yürüyüşe gölge düşürmeye çalışanların, PKK ve FETÖ ile yan yana nasıl yürüdüğünü bu toplum çok iyi biliyor” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı