REKLAMI GEÇ

Yüksel ile Tan’ın dinleme tartışması

Yüksel ile Tan’ın dinleme tartışması

Siyasetin gündeminden düşmeyen dinleme tapeleri bu kez TBMM’de tansiyonu yükseltti. BDP’li Altan Tan’ın “terbiyesiz” sözünün yarattığı gerginlikte, Tan ile AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel bir süre tartıştı.

/ DENİZLİHABER / 13 Şubat 2014 Perşembe, 17:39

17 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından birbiri ardına internet sitelerine düşen dinleme tapeleri, meclis konuşmalarında da sıkça kullanılıyor. Bunlardan birisini de BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan yaptı. İşadamları Hayrettin Özaltın ile Mehmet Cengiz arasında geçen küfürlü telefon konuşmasını anımsatan Tan, adı geçen işadamlarına ihale verdiği gerekçesiyle Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi lideri Barzani’ye yüklendi.

“Bu ihaleleri bu cibilliyetsizlere veriyorsan sana da o Kürdistan’a da yazıklar olsun. Milletin anasına avradına küfredenlerle iş tutuyorsunuz” diyen Tan’a AK Parti sıralarında laf atıldı. Bunun üzerine Tan, “Susun bari, utanın. Terbiyesiz. Hakaret ediyorlar, hala savunuyorsun” karşılığını verdi.

Bu arada Tan ile AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel arasında tartışma çıktı. BDP Grup Başkanvekili İdris Baluken ile BDP’li İdare Amiri Sırrı Sakık, Tan’ın yanına giderek kürsüden uzaklaştırdılar.
TBMM Başkanvekili Ayşe Nur Bahçekapılı da tartışma üzerine milletvekillerini sükûnete davet ederek, birleşime kısa bir süre ara verdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı