REKLAMI GEÇ

Zeybekci ve Arslan’dan hain saldırıya kınama

Zeybekci ve Arslan’dan hain saldırıya kınama

AK Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci ve CHP Denizli Milletvekili Kazım Arslan, Diyarbakır’da bölücü örgüt PKK tarafından düzenlenen ve 6 kişinin hayatını kaybettiği saldırıyı kınadı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 15 Ocak 2016 Cuma, 09:25

AK Parti Milletvekili Nihat Zeybekci, yaptığı açıklamada, Diyarbakır’ın Çınar İlçesi’ndeki hain saldırıda hayatını kaybedenlere başsağlığı, yaralılara geçmiş olsun dileklerini iletti. Terörün amacının halkta korku ve paniğe yol açıp, oluşacak kaostan nemalanmak olduğunu belirten Zeybekci, şunları kaydetti:

“İnsanların yaşam hakkını elinden alan bu tür saldırılar ise caniliktir. Bu ve bundan önceki acımasız girişimlerin ortaya çıkardığı acı tablolar da dahil, milletimiz her ne pahasına olursa olsun ülkesinin bütünlüğünden asla taviz vermeyecektir. Kana susamış hainlerin saldırıları, milletimizin birliğini bozmaya da yetmeyecektir. Devletimizin terörle mücadelesindeki kararlılığı, son hain de etkisiz hale getirilinceye kadar sürecektir.”

ARSLAN: İKTİDAR KAN VE GÖZYAŞINDAN SORUMLUDUR
CHP Milletvekili Kazım Arslan ise, “Hain terör örgütü PKK, ülkedeki güvenlik ve siyasi iktidar boşluğundan aldığı güçle, sınırlarımızda şiddete ve ölümlere yol açmaya devam ediyor” diyerek, şu açıklamayı yaptı:

“Devleti yönettiğini zannedenlerin terörün belini kırdık açıklamasından sonra uzun bir zaman geçmesine karşın, Diyarbakır’da polisimizin kaldığı lojmanlara hala hain saldırılar düzenlenebiliyor. Çözüm süreci adı altında ekilen terör tohumları bu defa da Diyarbakır’ın Çınar İlçesinde 6 yurttaşımızın yaşamına neden olmuş, hasar vermek söz konusu olduğunda ne cami, ne de okul dinlemiştir. Bu hain saldırıyı şiddetle ve nefretle kınıyorum. Terör örgütünü bitiremeyen siyasi iktidarı da kınıyorum. Diyarbakır’da can ve mal güvenliğini sağlayamayan, polisini ve güvenlik güçlerinin ailelerini açıkça savunmasız bırakan bu iktidar, dökülen kan ve akan gözyaşından sorumludur, hesabını da vermelidir.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı