REKLAMI GEÇ

Zeybekci, İGM’ye baskı yaptı iddiası

Zeybekci, İGM’ye baskı yaptı iddiası

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin sahibi olduğu parselin yeşil alandan ticari alana çevrildiğini iddia eden Denizli İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Yarımca, parsel ile ilgili iddialarını belge ile kanıtladığını söyledi. Yarımca, sözlerinin arkasında olduğunu belirterek, Zeybekci’nin planın oylanacağı gün İl Genel Meclisi’ni ziyaret ettiğini belirtti.

/ DENİZLİHABER / 12 Mart 2008 Çarşamba, 01:00

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci hakkında ortaya attığı iddialardan sonra Başkan Zeybekci’nin, kendisi için ‘Kanıtlamazsa namerttir’ dediği İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Yarımca, Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi. Zeybekci’ye ait arazinin bulunduğu parselin, yeşil alandan ticari alana dönüştürüldüğü iddialarını kanıtladığını belirten İl Genel Meclisi Üyesi İsmail Yarımca, yeni bir iddia daha ortaya attı. İl Özeli İdaresi’nden aldığı yazı ile konu ile ilgili iddialarını kanıtladığını belirten Yarımca, söz konusu yeşil alanın ticari alana çevrilmesi ile ilgili oylamanın İl Genel Meclisi’nde yapıldığı gün, Başkan Zeybekci’nin DİGEM’e (Denizli İl Genel Meclisi) geldiğini söyledi.İsmail Yarımca sözlerinin arkasında olduğunu belirterek, “19 Temmuz 2007 tarihinde yapmış olduğum basın toplantısında, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci hakkında söylediğim iddiaların tamamen arkasında durmaktayım. Benim açıklamalarımın ardından açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Nihat Zeybekci iddialarım ile ilgili olarak ‘Bunları ispatlamayan namerttir’ demişti. Ben de yaptığım araştırmalar ve iddialarımın doğruluğunu kanıtlamak için basın toplantısı düzenledim. Ben İsmail Yarımca olarak sözümün ve huzurunuzda söylediklerimin tamamen arkasındayım. O tarihte yapmış olduğum basın toplantısında Turkuaz Tekstil’e ait Kumkısık bölgesinde yer alan arazinin Nihat Zeybekci’ye ait olduğunu söylemiştim. Bu parsel, daha önceki 1/25 bin ölçekli Denizli kent bütünü nazım imar planlarının tamamında, tarla vasıflı ve yeşil alan olarak plana işlenmiş bulunuyordu. Sayın Zeybekci bu parseli alırken buranın zaten yeşil alan olduğunu biliyordu ve bunu bilerek satın aldı. Benim yapmış olduğum açıklamaların seçim arifesine denk gelmesi nedeniyle, açıklamalarım seçime endeksli yapılan açıklamalar olarak lanse edildiği ve kamuoyu yanıltıldı” dedi.

ZEYBEKCİ DİGEM’E GELDİ

İsmail Yarımca plan değişikliğinin yapılacağı gün Başkan Zeybekci’nin AK Parti Grup Toplantısı’na katıldığını hatırlatarak “Bu plan 29.06.2007 tarihinde İl Genel Meclisi’nde askından indirilerek komisyona gitmiştir. Benim belgeleri temin etmem ve bunların kamuoyuna aktarılması 20 gün sonra olmuştur. Açıklamalarımın seçimler ile hiç ilgisi yoktur.Seçimden sonra bu plan 6 Eylül 2007 tarihinde 3. birleşimde görüşüleceği gün, Nihat Zeybekci İl Genel Meclisi’ni ziyaret etmiştir O güne kadar İl Genel Meclisi’ne gelmeyen Başkan Zeybekci planın mecliste oylanacağı gün AK Parti Grup Toplantısı’na katılmış ve karar 12 red ve 25 kabul ile meclisten geçmiştir. Oylama öncesi, plandaki değişikliği ve yeşil alanın ticari alana dönüştürülmesindeki gerekçenin, dilekçe ile bildirilmesini istedim. Cevap verilmeyince 06.12 2007 tarihinde dilekçemi yeniledim. Yazışmalarımın ardından 06.03.2008 tarihinde nihai netice elime geçti ve konu olan parsel ile ilgili gerçek, resmi olarak netlik kazandı. 06.03 2008 tarihindeki Denizli İl Özel İdare İmar Ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü tarafından dilekçeme verilen cevaptan, parselin yıllarca yeşil alan olarak kaldığı, fakat Nihat Zeybekci’nin kentin her alanını yeşil alan ilan ederken, kendi şirketine ait olan parseli yeşil alandan çıkartıp gelişme ve 2. ve 3. derece iş merkezi yani ticari alana çevirttiği anlaşılmaktadır. Başkan Zeybekci ‘Bize iltimas geçiyor diyemezler’ derken bu yapılan açıkça iltimas değil midir?” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı