REKLAMI GEÇ

Yasin Öztürk, İYİ Parti İl Başkanlığından istifa etti

Yasin Öztürk, İYİ Parti İl Başkanlığından istifa etti

CHP’den 15 milletvekilinin istifa ederek İYİ Parti’ye geçmesiyle seçimlere katılmadaki önündeki engel kalkan Meral Akşener liderliğindeki İYİ Parti’de hareketli anlar başladı. İl Başkanı Yasin Öztürk görevinden istifa etti, milletvekili aday adayı oldu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 25 Nisan 2018 Çarşamba, 10:03

İYİ Parti’de hareketli süreç başladı. YSK’nın seçimlere katılamayacağını açıklamasının ardından CHP’li 15 milletvekilinin istifa ederek İYİ Parti’ye katılması, Meclis’te grup kurmasını sağladı. Bu durum İYİ Parti önündeki tüm engelleri kaldırdı ve seçimlere katılmasına olanak verdi.

HAREKETLİ SÜREÇ BAŞLADI
İYİ Parti’de ilk adım İl Başkanı Yasin Öztürk’ten geldi. Kurucu il başkanı olan ve ilk kongrede yeniden güven tazeleyen Öztürk, il başkanlığından istifa etti.

Denizlihaber.com’a açıklama yapan Yasin Öztürk, YSK’nın aldığı karara göre kamu görevlileriyle birlikte parti yöneticilerinin de milletvekili adayı olabilmek için 26 Nisan’a kadar istifa etmesi gerektiğini belirterek, “Dolayısıyla bu süreye kadar istifamızı YSK ve partimiz genel merkezine iletmemiz gerekiyor. İstifa ettim ve milletvekili aday adayı oldum” dedi.

Partinin kuruluş sürecinde hızlı reaksiyon göstermek gerektiğini anlatan Öztürk, “Bu sürecin başından beri içinde olduğum ve sürecin hafızası konumunda bulunduğum için bu görevi bana vermişlerdi” dedi.

YENİ BAŞKAN AKGÜN
Yasin Öztürk’ün istifasının ardından toplanan yönetim kurulu, yaptığı gizli oylamayla yeni il başkanını da belirledi. İYİ Parti kurucu yönetim kurulunda 2. başkanlık yapan Hasan Akgün, yeni il başkanı olarak seçildi. Akgün, MHP’de de Pamukkale İlçe Başkanlığı yapmıştı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

İletişim


Adres: Topraklık Mah. Gazi Mustafa Kemal Cad.

Halley İş Merkezi No:55 Kat:4-5

Telefon: (0258) 264 04 94

İnternet Sitesi: http://denizliiyiparti.org/