REKLAMI GEÇ

Siyasiler, Bahçeli’nin erken seçim önerisini değerlendirdi

Siyasiler, Bahçeli’nin erken seçim önerisini değerlendirdi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, sürpriz bir çıkış yaptı, “26 Ağustos’ta erken seçime gidilsin” çağrısı yaptı. Bahçeli’nin bu çıkışı Türkiye siyasetini bir anda yeniden hareketlendirdi. Denizli’de siyasi partilerin temsilcileri bu çağrıyı değerlendirdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Nisan 2018 Salı, 16:41

MHP Lideri Devlet Bahçeli alışık olduğumuz bir çıkış daha ortaya koydu, “26 Ağustos’ta erken seçim yapılsın” çağrısı yaptı. Bahçeli’nin bu çıkışı, siyasette geniş yankı buldu.

Bu çağrıyı, Denizli siyasetinin yöneticilerine yönelttik. İşte değerlendirmeler:

AK PARTİ CEPHESİ ERDOĞAN’DAN TALİMAT BEKLİYOR
AK Parti İl Başkanı Necip Filiz, AK Parti teşkilatları olarak Erdoğan’a bağlı ve onun direktifleri doğrultusunda hareket ettiklerini belirterek, “Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, değerlendirmesinde Bahçeli ile yarın görüşeceğini ve ondan sonra değerlendirme yapacağını söyledi. Genel başkanımızın vereceği her türlü talimat, bizler için emirdir. Talimatları doğrultusunda bugün hazır olduğumuz gibi, her an alınacak seçim kararına her sandıkta görevli teşkilat mensuplarımız ve tüm kademeler olarak hazırız. Kararı genel başkanımız verir” dedi.

Devlet Bahçeli’nin bu çıkışının partisinin üst kurulunda, kendi içlerinde yaptıkları istişare sonrası yaptığı bir açıklama olarak değerlendirdiklerini belirten Filiz, “Bu çağrının AK Parti kanadında ne kadar karşılık bulacağı, Cumhurbaşkanımızın yetkili kurumlarımızla yapacağı istişare sonrası ortaya çıkar. Genel başkanımızı bekleyeceğiz” diye konuştu.

KARACA: “HODRİ MEYDAN”
CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, Bahçeli’nin erken seçim çıkışına iki kelime ile yanıt verdi: “Hodri Meydan.”

CHP’nin tüm kadrolarıyla her an yapılacak erken seçime hazır olduklarını belirten CHP Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca, “Biz hazırız ve hodri meydan diyoruz. Ama onlar hazır mı? Eğer hazırlarsa, kendilerine güveniyorlarsa, cesaretleri varsa, önce OHAL’i kaldırsınlar, ardından sandığa gidilsin. Hiçbir demokratik ülkede, OHAL gölgesi altında seçim yapılmaz. OHAL’de yapılan seçimden hiçbir şekilde demokratik bir sonuç beklenemez” dedi.

BİRTÜRK: “OLUMLU BİR GELİŞME”

MHP İl Başkanı Cafer Birtürk de Genel Başkanları Devlet Bahçeli’nin çağrısını çok olumlu bulduklarını söyledi.

Birtürk, “Uzun zamandır böyle bir şey bekleniyordu. Görev başındaki hükümetin yetkililerinin de bununla ilgili çalışmalarının olduğunu biliyoruz. Bugüne kadar Devlet Bey’in öngörüleriyle hareket edildi. Daha önce de benzer çağrıları vardı. Cumhurbaşkanlığı sistemini ve Cumhur ittifakını da Bahçeli teklif etti. Yarın Cumhurbaşkanı ile görüşmeden sonra netlik kazanacak” dedi.

Bu görüşmeden olumlu yönde bir karar beklediklerini ifade eden Birtürk, “Kızılcahamam’da il başkanları, milletvekilleri ve MYK üyeleriyle toplantımız var. Burada daha geniş değerlendirmeler yapılacak” diye konuştu.

ÖZTÜRK: “KORKU ÇUKUR İTTİFAKINI ERKEN SEÇİME ZORLUYOR”

İYİ Parti İl Başkanı Yasin Öztürk ise MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin açıklamalarının dikkatlice incelendiğinde ülkenin gidişatının hiç de iye olmadığının anlaşıldığını belirterek, “Ekonomik çöküş korkusu, çukur ittifakını erken seçime zorlamaktadır” dedi.

Erken ya da zamanında yapılacak her türlü seçime hazır olduklarını belirten Öztürk, “Bu ülkeye ve milletimize huzur, refah ve mutluluk getirmek için acelemiz var. Türk milletine vereceğimiz en büyük seçim taahhüdü, parlamenter sistemi yeniden tesis etme vaadi olacaktır. Türkiye Cumhuriyeti’ni yeniden kuruluş felsefesine uyumlu hale getireceğiz. Türkiye’de yeniden demokratik hukuk devletinin kurulmasıyla ülke ekonomisinin rayına oturmasının temelleri atılmış olacak. Parti kuramaz dediler, kurduk. Kongre yapamaz dediler, yaptık. Seçime katılamaz diyecekler, her halükarda milletin kantarına çıkacağız. Bendi aşamaz diyenlere inat, önümüze konulan dağları yırtıp, bendimizi çiğneyip aşacağız. Türk milletini bu iktidardan kurtaracağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı