REKLAMI GEÇ

Seçim sisteminde yeni model iddiaları

Seçim sisteminde yeni model iddiaları

MHP liderinin 2019 seçimleri öncesinde AK Parti’ye verdiği sürpriz destek beraberinde bazı iddiaları da getirdi. Seçim ittifakı iddialarının ardından başlayan görüşmelerde yeni formüller de masaya yatırıldı. Bunların başında yeni seçim bölgelerinin oluşturulması geliyor. Sistem hayata geçirilirse Denizli 2 seçim bölgesine ayrılacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Ocak 2018 Cuma, 10:58

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, “MHP, Adalet ve Kalkınma Partisi ile Cumhurbaşkanlığı Hükümet etme sistemini 2019’da tam anlamıyla uygulamak için sonuna kadar birlikte ve yan yana mücadelesini sürdürecektir” sözleriyle gündeme gelen seçim ittifakı görüşmelerinde yeni formül ortaya çıktı.

Yeni Şafak’tan Emrah Yeşilduman’ın haberine göre Bahçeli’nin açıklamalarıyla başlayan seçim ittifakı görüşmelerinde AK Parti ve MHP arasında yeni bir formül masaya yatırıldı. Daha önce seçim barajının aynen korunmasının yanında daraltılmış bölge üzerinde çalışma yapılması planlanıyordu. Ancak son görüşmede yeni bir formül dile getirildi. Buna göre; 6 ya da 8’den fazla vekil çıkaran iller birden fazla seçim bölgesine bölünecek. Bu şekilde hangi parti o bölgede etkinse onun adayı öne çıkartılacak. 6 vekil üzerinden bu sistem uygulanırsa Türkiye’de 31 il, birden fazla seçim bölgesine bölünecek.

DENİZLİ’DE 2 SEÇİM BÖLGESİ OLACAK

Yeni sistem ile milletvekili sayısı 8’e yükselecek olan Denizli, 2 seçim bölgesine ayrılacak. Bu sistem ile partilerin etkin olduğu bölgelerde öne çıkmaları sağlanacak.

Yeni sistemin hayata geçirilmesi, seçim bölgelerinin ayrılacak olması nedeniyle milletvekili sayılarında farklı rakamların ortaya çıkmasını sağlayacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı