REKLAMI GEÇ

Kasapoğlu: “Pire için yorgan yakılmaz”

Kasapoğlu: “Pire için yorgan yakılmaz”

Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, Türk Tabipler Birliği’nin Zeytin Dalı Harekatına yönelik yaptığı açıklamanın vahimdir ve bozgunculuk olduğunu belirtti, “Erdoğan’ın bunu bahane ederek kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının başındaki ‘Türk’ ve ‘Türkiye’ sözcüklerinin kaldırılması gerektiği açıklaması daha da vahimdir. Pire için yorgan yakmaktır” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Şubat 2018 Pazartesi, 16:19

Yazılı bir açıklama yapan Kasapoğlu, Türk Tabipler Birliği’nin Zeytin Dalı Harekatına yönelik açıklamaları ve ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısını değerlendirdi.

TTB’nin açıklamasının vahim ve bozgunculuk olduğunu, ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısının daha da vahim olduğunu belirten Kasapoğlu, “TBMM’ye PKK’nın yasal kolu olan HDP milletvekilleri girdi diye meclisin başındaki Türkiye kelimesini mi çıkaralım? Kişiler geçici, kurumlar kalıcıdır. Erdoğan da geçicidir ama TC Cumhurbaşkanlığı kalıcıdır. Kamu kurumları olmazsa devlet de olmaz. TBB, TOBB, TTB, TMMOB, TZOB, TURMOB, TEB ,TDH, TESK, vb. onlarca meslek kuruluşu kamu hizmeti veren kurumlarımızdır. Kaynağını anayasanın 135. maddesinden alırlar ve özel yasalarıyla kurulmuşlardır. Bakanlar Kurulu kararıyla yapıları değiştirilemez. Sayın Erdoğan bu basit bilgiden bile yoksundur” dedi.

Milyonları içinde barındıran meslek örgütlerinin Türk halkının ihtiyacı olduğunu anlatan Kasapoğlu, “Türk Ulusuna bilgili, birikimli, nitelikli, uzman kişiler gereklidir. TC Devleti bu önem üzerine bu kurumları kurmuştur. ‘Bu örgütler benim yandaşım değil, bunları dağıtırsam kendime yakın meslek birlikleri oluştururum’ diye bu kurumları bölmek, parçalamak doğru değildir. Böyle bir uygulamanın sonunda birçok siyasi, dini, etnik, ideolojik meslek örgütlerinin oluşacağını da bilmek gerekir. Halbuki şu andaki meslek odalarını birleştiren temel ilke mesleki çıkarlar, milli çıkarlardır. Bunu bozmak vahim bir hata olur. Mehmetçik vatan savaşı verirken, Türk Milleti onun arkasında kenetlenmişken, iç cephemizi dağıtacak, milli birliğimiz ve beraberliğimizi bozacak eylem ve söylemler bir devlet adamına yakışmaz. Hiç bir babayiğit ‘TC’, ‘TÜRK’, ‘TÜRKİYE’ gibi kavramları bu topraklardan silemez” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı