REKLAMI GEÇ

Perinçek’ten sefeberlik çağrısı

Perinçek’ten sefeberlik çağrısı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, partililerle bir araya geldiği yemekte, seferberlik çağrısında bulundu. Perinçek, salonda bulunan partililere, “Mustafa Kemal, Namık Kemal geleneğinden gelen teşkilatlanma birikimini ayağa kaldırmak ve kuvvetlendirmek,milleti ayağa kaldırmak için size iş başı yapın diyorum” diye seslendi.

Şengül Boz / DENİZLİHABER / 5 Nisan 2015 Pazar, 10:44

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, akşam Kelleci Kardeşler Restoran’da partili aydınlarla bir araya geldi.

Burada kitaplarını imzalayan Perinçek, partililere hitaben yaptığı konuşmasında Türkiye’nin iki hayasız saldırıyla karşı karşıya olduğunu söyledi. Perinçek, “Türkiye’miz iki büyük hayasız saldırıyla karşı karşıya. Birisi ekonomimiz borç batağına batırıldı. Diğeri ise Türkiye bölünme tehlikesiyle karşı karşıya. Görüyorsunuz bir plan var. Hatta öyle bir noktaya geldi ki PKK Türkiye’nin kurtarıcısı oldu neredeyse” dedi.

İSİM VERMEDİ AMA CHP’YE YÜKLENDİ
Perinçek konuşmasında isim vermedi ama CHP’ye yüklendi. Perinçek, “Bizim Atatürk ile kurduğumuz Cumhuriyetimizden kalan son kırıntıları da yok etmek, buna uygun anayasalar yapmak için önümüzdeki dönem PKK, AKP ve ona yedek olacak başka kuvvetler işbirliği içinde. Açılımı destekleyen onun adını anmıyorum hiç kimseyi incitmemek kırmamak için ama açılım adı altında görüyorsunuz Türk Milletini anayasadan kovacaklar, planları bu. Efendim Kürdistanı özerk yapacaklarını söylüyorlar. Ve sonuç itibariyle Türk devletinin Cumhuriyetle kurulan, devrimle kurulan milli devletin son kalıntılarını tasfiye edecekler. Tayyip Erdoğan’dan bunu duyuyorsunuz, Abdullah Öcalan’dan duyuyorsunuz. HDP’den duyuyorsunuz” diye konuştu.

iv-1“SİZLER ÖNCÜ OLACAKSINIZ”
Türkiye’nin içerisinde bulunduğu bu süreci göğüslemek için partili aydınları işbaşına davet eden Perinçek, “HDP’nin meclise girmesi iyi olur, yüzde 10 barajını aşsın diyenler var. Şimdi bunu nasıl göğüsleyeceğiz. Bunu önce aydınlar göğüsleyecek. Öncüler, aydınlar size diyorum; işbaşına. Bugün çiftçiden, işçiden, sokaktaki adamdan, esnaftan, zanaatkardan önce size işbaşı yapın diyorum. İşbaşı çağrısı yapıyorum. Bu süreci seyredemeyiz. Bu süreci seyretmenin faturası çok ağır olur. Onun için sizleri göreve çağırıyorum. Peki görev nedir? Bugün görev, Mustafa Kemal, Namık Kemal geleneğinden gelen teşkilatlanma birikimini ayağa kaldırmaktır, kuvvetlendirmektir. Nerede kuruldu? Belgrat Ormanları’nda Namık Kemal iki arkadaş ile Vatan ve Hürriyet Cemiyeti’ni kurdu. Mustafa Kemal 1905’te Şam’da üç kişi Kuran’ın ve silahın üzerine el basarak Vatan ve Hürriyet Cemiyeti’ni tekrar kurdular. Bizim böyle bir geleneğimiz var. Üç kişi üç kişi, biz burada kaç yüz kişiyiz. Belki de 300 kişiyiz. Onun için sorumluluk üstleneceğiz. Ayağa kalkacağız, teşkilatlanacağız” dedi.

ic-2SEFERBERLİK ÇAĞRISI
Havadan, somut olmayan soyut konuşmaları doğru bulmadığını vurgulayan Perinçek, konuşmasına şöyle devam etti: “Somut söylüyorum, bugün örgütlenmenin, teşkilatlanmanın adı Vatan Partisi’nde aydınların, öncülerin birleşmesidir. Öncüler Vatan Partisi’nde toplanacak. Çünkü milleti ayağa kaldıracak budur. Onun için milletimizden yakınmayalım, halkımızdan yakınmayalım, onların sandık başında aldatıldığı gibi gibi şikayetleri derhal bırakalım. Onlara örnek olalım ve onları ayağa kaldıracak, örgütleyecek seferberliğe yarından itibaren başlıyoruz.”

Konuşmaların ardından, şiir ve müzik dinletisine geçildi. Perinçek, kitaplarını partililer için imzaladı ve onlarla tek tek sohbet etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı