REKLAMI GEÇ

Vatan Partisi “Atatürksüz Müfredata Hayır“ kampanyası

Vatan Partisi “Atatürksüz Müfredata Hayır“ kampanyası

Vatan Partisi Denizli İl Örgütü, “Atatürksüz Müfredata Hayır“ kampanyasını sürdürüyor. Bekilli’de stant açan Vatan Partililer, vatandaşlar ve öğrencilere uygulanan eğitim politikasının geleceğe nasıl zarar vereceğini anlatıyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 29 Kasım 2017 Çarşamba, 18:23

Vatan Partisi Denizli İl Örgütü, ‘Atatürksüz Müfredata Hayır’ kampanyasını sürdürüyor. Partililer, uygulan eğitim politikasının hatalarını vatandaşlara anlatmak için Bekilli’deydi.

Milli eğitimin güncel görevinin, genç kuşakları ve bütün vatandaş kitlesini, öncelikle Milli Egemenlik, vatan bütünlüğü için eğitmek olduğu belirten, Vatan Partisi Denizli İl Örgütü, bunun için Atatürk’ü, Kurtuluş Savaşı’nı, Atatürkçü düşünceyi, Cumhuriyet Devrimlerini kavratacak bilimsel ve laik bir eğitim programını uygulamanın gerekli olduğunu vurguladı.

Eğitim sistemindeki eleştirileri, AK Parti’ye de yönelten Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, “AKP iktidarı Atatürk, Atatürkçü düşünce ve Cumhuriyet Devrimleri ile sorunludur, dolayısıyla bilime dayalı eğitim anlayışından uzaktır. Atatürk ve devrimlerimizle kavgalı olan AKP, aslında bizi millet yapan değerlere ve milletimizin birliğine karşı bir tutum içindedir. ABD emperyalizmine karşı savaştığımız bu günde milli olmaya, millet olmaya, bir ve beraber olmaya her zamankinden fazla ihtiyacımız vardır” dedi.

İktidarın genel eğitim uygulamalarının, bilime, laikliğe ve Anayasa’ya aykırı birçok düzenleme içerdiğini söyleyen Kasapoğlu, çocukların din eğitimine ve imam hatip liselerine mecbur bırakıldığını, din-mezhep ayrımcılığı hakim kılındığını ve AKP’nin ‘Çocuklarımıza dinlerini öğretiyoruz’ diyerek halkı kandırdığını ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı