REKLAMI GEÇ

Perinçek Denizlihaber.com’dan Kurt’a konuştu

Perinçek Denizlihaber.com’dan Kurt’a konuştu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Denizlihaber.com’u ziyaret ederek Sedat Kurt’un gündem ile ilgili sorularını yanıtladı. Perinçek, Rusya ile Türkiye’nin bozulan ilişkilerini Vatan Partisi’nin düzelttiği ve Ak Parti’nin bugün Vatan Partisi’nin çizgisine geldiği iddialarını dile getiren Perinçek Ak Parti’nin istifa eden başkanlarla bedel ödediği, 15 Temmuz’dan sonra vatanseverlerin iş başına geldiği ve yakında PKK’nın silah bırakabileceği gibi bomba imalar ve söylemlerde bulundu.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 27 Kasım 2017 Pazartesi, 09:36

Son zamanlarda siyasi kulislerde Erdoğan’ın güncel politikalar konusunda sağında Devlet Bahçeli’nin, solunda ise Doğu Perinçek’in durduğuna yönelik espriler üretiliyor. Ama her şakanın altında bir ciddiyet payı vardır sözü de işte tam bu noktada kafaları kurcalıyor. 15 Temmuz’dan sonra devletin yeniden yapılanması ve yaraların sarılma sürecinde Perinçek’e yakın isimlerin özellikle askeri kanatta önemli görevler üstlendiği iddiaları doğrulanmasa da herkesin “olabilir” diyebileceği güçte.

O nedenle Vatan Partisi hiç olmadığı kadar 15 Temmuz sonrası gündemde. Doğu Perinçek, tam da Ak Parti ile aralarındaki yakınlaşmanın, CHP’ye yönelik söylemlerinin, Türkiye’nin devlet yapılanmasındaki reorganizasyonun, Ak Partili belediye başkanlarının istifalarının tartışıldığı bir süreçte Denizli’ye geldi.

Kent kamuoyuna güncel bilgileri paylaşmak adına Denizlihaber.com’u tercih eden tecrübeli siyasetçi, Sedat Kurt’a bakın hangi konularda hangi görüşlerini aktardı. İşte içinde pek çoğumuzun merak ettiği soruların yanıtlarını barından o röportaj;

Sedat KURT: Türkiye’nin yüzünü son dönemde Avrasya’ya dönüyor olması yorumlarına katılıyor musunuz?
DOĞU PERİNÇEK:
Türkiye bir çözüme gidiyor. FETÖ’nün temizlenmesi, Türkiye’nin İran, Rusya, Irak ve Suriye ile ittifak yapması ile birlikte, Türkiye Atlantik sistemden kopuyor, Avrasya’ya yerleşiyor. Bu bizim 1945’den sonra yaşadığımız en önemli dönüm noktasıdır. Amerika’nın denetimine girdiğimiz 1945 yılıdır ve şimdi de çıkıyoruz. Artık Amerika’dan kopuyoruz ve Asya’ya yerleşiyoruz. Amerika diyor ki, Kemalist yapıyı tamamlayamazsınız, Türkiye bölünecek, borç ekonomisine batacaksınız. Ama şimdi Avrasya’da, Rusya, Çin, İran, Irak, Suriye’de Türkiye’nin Kemalist devinimini tamamlayabileceği koşullar geliyor.

“RUSYA İLE İLİŞKİLERİ VATAN PARTİSİ DÜZELTTİ”

Sedat KURT: Ak Parti’nin bu konuda adımlarını desteklediğinizi görüyorum. Aslında son dönemde şahsınız ve partiniz ile ilgili bu konuda eleştiriler de var. Ak Parti’yle görüş birliği içindesiniz. Vatan Partisi’nin ekseninde bir kayma mı var?
DOĞU PERİNÇEK:
Biz olduğumuz yerde duruyoruz. Biz Türkiye PKK’nın üzerine silahla gitsin diyenlerdik, Ak Parti açılım yapıyordu, onlarla masaya oturuyordu. FETÖ ile 1970’lerden beri mücadele ediyoruz. Fettullah Terör Örgütünün adını koyan biziz. FETÖ ile Ak Parti ittifak yaptı, koalisyon yapıp yönettiler. Rusya’ya sövüyorlardı, biz gittik Rusya ile ilişkileri düzelttik. Sonra elini Putin’e uzatmak zorunda kaldı, bizim yanımıza yine geldi. İran’a daha dört beş ay önce Fas Milliyetçisi diye dil uzatıyordu, biz gittik görüştük.

“NEREYE GELDİLER? VATAN PARTİSİNİN YANINA”
Orada da bizim dediğimize geldi. Bugün Ak Parti’nin izlediği politikalarla, dünkü Ak Parti’nin politikalarını karşılaştırsak, taban tabana zıt. Nereye geldiler? Vatan Partisi’nin yanına. Vatan Partisi nerdeydi, eskiden olduğu yerde duruyor. Şimdi biz Tayyip Erdoğan gibi bir ismi yanımıza getirerek çok büyük bir başarı kazandık! Bu hükümet demek, devlet demek. O zaman biz PKK’nın yanında mı olalım? Bu eleştiriler çok yanlış. Bizi PKK’nın yanına çekmek istiyorlar. Onların bizden istediği Tayyip Erdoğan’a karşı olmak değil. Biz zaten Tayyip Erdoğan’a karşı tutarlı muhalefet yürütüyoruz. Onlar bizim FETÖ, PKK, CHP’nin koalisyonunun içine girmemizi istiyorlar.

TGB NEDEN ESKİSİNE GÖRE DAHA DURAĞAN?
Sedat KURT: TGB için de aynı eleştri var. Yakın bir zamana kadar hararetli, ateşli bir hareketti. Denizli’de özellikle Erdoğan ziyaretlerindeki eylemlerini biliyoruz. Ama son zamanlarda bir sessizlik yok mu?
DOĞU PERİNÇEK: Gençlik hareketleri olsun, bütün toplumsal hareketler olsun, hepsi belli bir zeminde oluşur. Tayyip Erdoğan’ın Amerika politikalarının yanında olduğu dönemlerde, Silivri zemini vardı, toplumsal hareketlilik vardı. Şimdi Tayyip Erdoğan, PKK’nın üzerine yürüyünce, FETÖ’nün üzerine yürüyünce, Amerika’ya karşı tavır almaya başlayınca, Rusya, Suriye, İran, Irak gibi ülkelerle birliğe geçince, toplumsal mücadele zeminleri de sınırlanmış oldu.

Ama 29 Ekim’de bizim gençlerimiz bir yürüyüş yaptılar. CHP de yaptı. Biz CHP’ye nazaran dört beş kat güçlü hareket yaptık. Şimdi yeniden Türkiye’de bir mücadele zemini oluşuyor. Madenci hareketi, Adıyaman’da tütün üreticileri hareketi, Milli Eğitim’in laiklik ile ilgili tutumuna ilişkin mücadeleler şimdi başlıyor. Müfredatla ilgili, laik ve bilimsel milli eğitim parolalarıyla mücadeleye başladılar. Bu alanda kitlesellik yaşayacağız.

PKK SİLAHLARI BIRAKMAK ZORUNDA KALACAK

Sedat KURT: Adalet yürüyüşünde açık ve net bir tepki koydunuz. Bu tepki, CHP seçmeni tarafından çok yadırganan bir tepkiydi. CHP seçmeni Vatan Partisi’nin iktidar yerine sürekli olarak muhalefeti hedef aldığı örüşünde. Yanlış mı anlaşılıyorsunuz?
DOĞU PERİNÇEK:
Yanlış anlaşılmıyoruz ama yapılan büyük bir yanlış var. Bu adalet yürüyüşü PKK’ya da ve FETÖ ye de adalet istiyor. Bugün 70 bin kadar siyasi tutuklu var. 50 bini FETÖ’den, 20 bini PKK’dan. CHP’nin bir kolunda HDP-PKK, diğer kolunda FETÖ artıkları. Biz bu tavrı hiç doğru bulmuyoruz. Mağdurlara dayanarak biz iktidar olacağız tavrı var CHP’nin. Böylelikle ulusal tabanları da alıştırıyorlar. Bak yanımda yürüdü HDP ama ayağıma basmadı diyor. CHP tabanına “bonzai içiriyorlar” dedik, uyuşturuyorlar yürüyüşlerde. PKK ve HDP bitmiştir, göreceksiniz çok yakında PKK içinden de HDP içinden de, ‘Biz Amerika’ya alet olmuşuz’ sesleri gelecektir. Aynı zamanda silahları bırakmak zorunda kalacaklardır.

İRAN’LA BİRLEŞELİM PKK KANDİL’DEN BEYAZ BAYRAK ÇEKER
Vatan Partisi şunu söylüyor, İran ile Türkiye birleşsin, PKK, Kandil, beyaz bayrak çeker. Silahlı kuvvetlerimiz beyaz bayrak çekme noktasına getirdi onları. En son Barzani girişimi de olumsuz sonuçlandı, İsrail’in onu ateşe sürmesine rağmen. PKK’nın bu yüzden geleceği yok. Diyecekler ki, “Biz kardeşkanı döktük, Amerika’nın oyununa geldik, silahlarımızı bırakalım” diyecekler.

CHP’NİN İKTİDAR OYUNU BOZULACAK
Bu da CHP’nin planlarının da bitmesi demek. CHP’nin iktidar planları vardı, Çanakkale’de görüşüldü. Yanıma HDP’yi alırım, FETÖ artıklarını alırım, Meral Akşener dahil, iktidar oluruz. Bakın bu bir hayal. Bu CHP’yi halkın gözünden düşürür. Biz bunu Kemal Kılıçtaroğlu’na da söyledik, iki seçeneğiniz var diye. Ya HDP, FETÖ kalıntılarıyla ittifak yapacaksınız ama hiçbir şey çıkmaz. HDP’yi meclise sokalım Ak Parti çıksın. Bakın burada yanlış bir durum var. Evet biz de iktidardan Ak Parti’yi indireceğiz ama Amerika ve HDP ile iş birliği yaparak değil. Biz milli duruşumuzla Ak Parti’nin iktidarına son vereceğiz. Barzani’nin referandum girişi yerle bir oldu bu PKK’ya da ağır bir darbe oldu. Bu yüzden CHP’nin kurduğu stratejide hiçbir gelecek görmüyorum.

DEVLETTE VATANSEVERLER İŞ BAŞINDA MI?
Sedat KURT: Gelelim Türkiye’nin FETÖ mücadelesine. Devlette büyük bir tasfiye yaşanıyor. Ülke gerçek vatanseverlerin eline yeniden teslim edilmiş midir sizce?

20 BİN ASKER ATILDI
DOĞU PERİNÇEK: Bu hepimizin omuz vermesi gereken bir gelişme. Genel Kurmay Bakanlığı’nın yolladığı rapora göre, 30 bin general, subay, astsubay, askeri personel ve askeri öğrenci ordudan tasfiye edildi. Türk ordusundan 30 bin FETÖ’cüyü ayıklarsanız ne kalır? Mustafa Kemal’in askerleri kalır.

YARGI ALTIN DEVRİNİ YAŞIYOR!
Devlete bakalım 14 bin polis, tasfiye edildi. Türkiye’nin içini rahatlatan bir olay. Ergenekon, Balyoz olaylarını onlar kumpasladı. 4 bin hakim ve savcı temizlendi. Ben burayı daha dikkatli izliyorum. Hukuk Fakültesinde 8-9 sene öğretim kadrosunda bulundum. Gözlemlediğim kadarıyla Türk Yargısı bugün altın devrini yaşıyor. 1980’lere baktığımızda içinde bizim de bulunduğumuz birçok solcu, milliyetçi ve devrimci hapse atılmıştı. Şimdi ne Deniz Gezmiş hapiste ne Doğu Perinçek ne de Mahir Çayan. Şimdi kim hapiste FETÖ ve PKK. Peki niye şikayet ediyoruz? Altın devir değil mi bu? Hapislere bakarsanız yargının adaleti yerine getirdiğini görürsünüz. Bu sayede Türkiye özgürlüğüne kavuştu, bu sayede İran, Suriye ile devamlılığını sürdürdü ve bu sayede Barzani hamlesi işe yaramamış oldu. Bunların hepsi birbirleriyle bağlantılı. Yani devletin içindeki temizlik Türkiye’nin vatan bütünlüğünü sağladı.

AK PARTİ, BELEDİYE BAŞKANLARINI İSTİFALARIYLA BEDEL Mİ ÖDÜYOR?
Sedat KURT: Peki ya istifalar. Geçenlerde enteresan bir iddiayı okudum. Ak Parti iktidarı, devleti birlikte FETÖ’den arındırmaya çalışan vatanseverlerin isteği üzerine, söz konusu belediye başkanlarını görevden aldığını öne sürüyordu.

DOĞU PERİNÇEK: Ak Parti, geçmişte terör örgütüyle iş birliği yapmanın ve böyle bir hükümet kurmanın cezasını zaten FETÖ’ye ödüyor. 2002 Kasım ayında iktidara geldiler. Bakın istifa edenlere. Bu isimler Fettullah Gülen’e daha yakın, daha bağlantılı, onunla daha ortak paylaşımları olan kesimler, işte bunlar tasfiye ediliyor.

Seçilmiş yolla, demokratik yolla gelmiş adamları nasıl tasfiye ediyorsun deniliyor. Tabi tasfiye edilecek. PKK’lı HDP’li vekiller de seçim yoluyla gelmedi mi? O zaman PKK seçim yoluyla gelsin meclise girsin. Türkiye’nin bazı izin vermeyeceği şeyler var. Anayasasını korur. Seçim yolunu bazı güçlere kapatmış Türkiye, Anayasamızın 67. ve 68. maddeleri, vatan bütünlüğüne karşı parti kurulamaz diyor. Türk Milleti’ni bölmeye çalışan parti kuramaz. Demek ki bazı bölücü faaliyetlere seçim yolu kapalı. Meclise girdilerse de bunların tasfiyesi kaçınılmaz. Ak Parti’nin içinde bir temizlik yapmak istiyorlar ve yapıyorlar. Ama bunun önünde engeller var. Gül, Davutoğlu ve Fettullah Gülen, bu temizlenmeye karşı. CHP ve PKK da temizliğe karşı, Dersim’li Kemal zaten, cumhuriyetçilik karşıtıdır.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı