REKLAMI GEÇ

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek Denizlihaber’e konuştu

Vatan Partisi Genel Başkanı Perinçek Denizlihaber’e konuştu

Denizlihaber.com’dan Sedat Kurt, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’le yaklaşan seçimleri ve Vatan Partisi’ni konuştu. Vatan Partisi AK parti’den çok CHP ve MHP’yi mi vurur? Seçmen neden Vatan’a oy vermeli? Denizlili Hasan Korkmazcan ile nasıl bir araya geldiler? Perinçek’in Denizli algısı ne? Tüm soruların yanıtları bu röportajda…

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 13 Nisan 2015 Pazartesi, 16:47

Geçtiğimiz hafta Denizli’ye gelen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek Denizli’deki programını onuruna verilen yemekle sonlandırdı. Kelleci Kardeşler’de örgüt üyeleriyle bir araya gelen yemekte Denizlihaber.com’dan Sedat Kurt da protokol masasındaydı. Genel Başkan Doğu Perinçek, o yemekte Sedat Kurt’un sorularını yanıtladı.

Vatan Partisi AK parti’den çok CHP ve MHP’yi mi vurur? Seçmen neden Vatan’a oy vermeli? Denizlili Hasan Korkmazcan ile nasıl bir araya geldiler? Perinçek’in Denizli algısı ne? İşte o soruların birinci ağızdan yanıtı;

dogu-perincek-denizlihaber-korkmazcan-2015-secim-vatan-iVATAN CHP VE MHP OYLARI NI MI VURACAK?
Sedat KURT: Son anketler ve meclisteki genel hava AK Parti’nin ciddi anlamda kan kaybettiğin yönelik. Bu anketler, CHP ve MHP’nin oylarının bir nebze olsun arttığını gösteriyor. Vatan Partisi’nin bu çıkışı AK Parti’den ziyade MHP ve CHP’yi vurur mu? Bu seçimde Vatan Partisi’nin etkisi ne olur?

Doğu Perinçek: Bugün Türkiye’de AK Parti’nin karşısında bir tane parti var. O da Vatan Partisi. Bakın bir açılım yapılıyor. O açılımı AK Parti ve HDP beraber yapıyor. O açılımı CHP destekliyor. MHP’de sessiz kalıyor. Yani batıdan, Amerika’dan dayatılan projeye karşı çıkan Vatan Partisi… Zaten karşı güçler de bunu böyle hesaplıyor. Yani arkada kalan bir dönemde bir Türk Silahlı Kuvvetleri’ni hedef aldılar bir de Vatan Partisi yöneticilerini hedef aldılar. Bu Ergenekon, Balyoz olaylarında… Bugün de Vatan Partisi AK Parti ile mücadele ediyor. MHP ve CHP ile değil. Vatan Partisi’nin mücadelesi AK Parti’yi zayıflatır ve en sonunda yıkar.

Diğerlerinin öyle bir mücadelesi yok. CHP ve AK Parti’nin arasında Karagöz ve Hacivat savaşı var. Ama Kemal Derviş’i ekonominin başına getireceğini söyleyen bir CHP, AK Parti’den farklı ne yapacak? Kemal Derviş, zaten AK Parti’yi Türkiye’nin başına getiren adam. Hem program olarak hem komplo olarak… Şimdi yeniden ortaya çıktı. Zaten en son CHP’ye gelmişti. Bu CHP’ye kendisini bir anlamda fuzuli sayması, yani ben AK Parti’nin ekonomik programını devam ettireceğim demek. Bunun için onların AKP iktidarına karşı hem bölücü terör konusunda hem de ekonomi konusunda bir mücadeleleri yok.

BARAJI AŞABİLİRLER Mİ?
Sedat KURT:
Vatan Partisi bu seçimlerde barajı aşmak konusunda ne kadar iddialı?

Doğu Perinçek:7 Haziran’da Vatan Partisi olarak %10 barajını aşacağız ve güçlü bir grup oluşturacağız. Kurulacak hükümetlerde anahtar parti görevi yapacağız. Ama biz şunu görüyoruz. Türkiye büyük bir çözümün eşiğinde ve önümüzdeki bir iki yol içinde Vatan Partisi Türkiye’nin en etkili ve iktidarı belirleyen partisi olacak.

Bütün güçleriyle PKK’nın barajı aşması için, bakın Türkiye’nin geldiği yere, PKK’nın barajı aşması için uğraşıyorlar ama o, barajı aşamayacak. Ben öyle bir ihtimal görmüyorum. Sistem Amerika’nın getirdiği sistem…

SEÇMEN NEDEN VATAN’A OY VERECEK?
Sedat KURT: Denizlili seçmen, neden Vatan Partisi’ne oy vermeli?

Doğu Perinçek: Türkiye borçlanma ekonomisi ile devam edemez, çark dönemez. Kimse evine ekmek götüremez, çocuğuna ayakkabı alamaz durumu geldi. Üretim ele geçecek. Türkiye’de üretim ekonomisine geçmeyi ayrıntıları ile planlayan bir tek Vatan Partisi var. Denizli’nin çiftçisi, sanayicisi var, o bakımdan güveniyoruz. Çünkü üretim ekonomisi sanayiciyi ve orta sanayiciyle ve çiftçi ile kurulacak.
Denizli vatanseverlik kalesi… Vatan Partisi teröre karışı bölge çapında önder roller oynayan bir parti. Yani Suriye’yi, Irak’ı, İran’ı teröre karşı mücadelede Türkiye ile birleştiren çabaların içinde. O açıdan da Denizli Vatanseverliğin yöresi olarak elbette Vatan Partisi’ni destekleyecek. Bundan eminim.

KORKMAZCAN İLE YOLLARI NEREDE KESİŞTİ?
Sedat KURT: Uzun yıllar farklı kulvarda siyaset yapan Denizlili usta isim Hasan Korkmazcan ile bir araya geliş öykünüz nedir? Nasıl oldu da bu iki isim aynı çatı altında buluştu?

Doğu Perinçek: Vatanseverler Vatan’da birleşiyor. Bu toprağa ayağını basan insanlar zaten birbirlerinden ayrı değillerdir ki. O mücadele, Türkiye’nin önündeki sorunlar bizi birleştirdi. Önce Milli Kurtuluş Öncüleri diye bir teşkilat kurduk, onun başkanı Sayın Korkmazcan’dı. Orada aydınları birleştirdik. O milli kurtuluş öncüleri bir süre sonra Vatan Partisi’nde birleşti.

Sedat Kurt: Son olarak Denizililere söylemek istediğiniz bir şey var mı?

Doğu Perinçek: Denizli’ye güveniyoruz. Denizli’de Vatan Partisi’ne güvenecektir. Güveneceğinden de eminiz. Hepsini selam ve saygı ile selamlıyorum.

Yorumlar

Ali Idris Muslu   -  Bağlantı 9 Mayıs 2015, 17:55

Avustralya daki Denizlili kardeslerimiz Sayin Korkmazcan i yurekten destekliyor. Vatan Partisine oy verilmeye guney yarimkurede baslandi. Barajlari buradan yikmaya basladik ama bu secimde ama sonraki erken secimde bu is tamamlanir allahin izni ile

lütfi onur   -  Bağlantı 14 Nisan 2015, 23:14

En samimi ve sistem dışı partiyi Vatan Partisi olarak görüyorum. Yıllardır oylar bölünmesin diye CHP ye basıyoruz ama değişen bir şey yok görüyoruz, birşey yapamıyorlar. En azından iş yapacak olana şans tanımalıyız. Oyum bunda Vatan Partisine olacak!

Demir   -  Bağlantı 13 Nisan 2015, 19:39

Barajı aşacaklarmış.40 yıldır aynı hikaye.Binde bir oranında oyunu artırsa umudu var diyeceğim.DYP,ANAP eskileriyle ne yapacaksa artık. Silivri den çıkar çıkmaz Apo ve silah arkadaşlarına af getireceğini söylemişti.En büyük seçim vaadi bu olsa gerek.

Ahmet Yakın   -  Bağlantı 13 Nisan 2015, 17:33

Seçimlerde hep CHP’ye oy vermiştim ama bu seçim oyum Vatan’a.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı