REKLAMI GEÇ

Kasapoğlu: “Pamukkale parayla satılamaz”

Kasapoğlu: “Pamukkale parayla satılamaz”

Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu’ndan ören yerleri giriş ücretlerine yapılan fahiş zamlara sert tepki. Pamukkale’nin Denizli’nin tarihi ve kültürü olduğunu belirten Kasapoğlu, “Parayla satılamaz” dedi. Kasapoğlu, yapılan zamların tek anlamının “Pamukkale’ye gelmeyin, Laodikya’yı görmeyin” olduğunu söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Eylül 2018 Pazar, 15:39

Pamukkale ve Laodikya Ören Yerleri’ne yapılan zamlara tepkiler sürüyor. 1 Ekim’den geçerli olmak üzere Pamukkale’ye girişlerin 35 liradan 50 liraya, Laodikya girişlerinin ise 10 liradan 15 liraya yükseltilmesi, her kesimden vatandaşın tepkisini çekiyor.

Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu da yaptığı açıklama ile zamları sert bir dille eleştirdi.

Zamların tek anlamının, “Pamukkale’ye gelmeyin, Laodikya’yı görmeyin” demek olduğun dile getiren Kasapoğlu, “Ailecek Pamukkale’ye gitmek isteyen bir yurttaşın bütçesi alt üst olur. Hele bir de yanında misafirleri varsa maaşının yarısını orada bırakır. Bu durumda işçi, çiftçi, memur, emekli yurttaş ören yerlerine nasıl gidebilecek? Yurdumuzun doğal güzelliklerini, tarihi eserlerini, turistik yerlerini gezip görmek her Türk yurttaşının hakkı değil mi? Devlet olarak bu tür yerlere ulaşmada yurttaşlarımızın önüne barikatlar koyarsak, nasıl halkımıza tarih bilinci, güzellik ve estetik duygusu, kültür ve sanat zevki vereceğiz? Çağdaş uygarlık düzeyi milletlerin sanatıyla, edebiyatıyla, tarih bilinciyle, eğitim düzeyiyle kısacası kültür seviyesiyle ölçülür. Parayla ölçülmez. Suudi Arabistan’ın petro-dolarları olması onları çağdaş bir toplum yapmaz” dedi.

AKP Hükümeti’nin kültür politikasının yanlış olduğun belirten Kasapoğlu, “Politikası ticaridir, özelleştirmecidir, kar hırsına dayanmaktadır. Müze ve ören yerlerinin bakımı, korunması için cüzzi bir ücret anlaşılabilir. Ancak bunu fahiş fiyatlara çıkarmak aç gözlülüktür. Bu halkımızı kültürsüzlüğe, geriliğe itmektir.

Yabancı turist açısından baksak bile bu onları “sağılacak inek” olarak görmektir. Yabancı turist uygun fiyat, güler yüz ve medeni ilişkiler arar. Bu anlayış onları da kaçırır. Neresinden bakarsak bakalım AKP Hükümeti’nin bu politikası bir kültürsüzleştirme politikasıdır. Tarih ve kültür parayla alınamaz ve satılamaz.

Umuyor ve diliyoruz ki bu yanlıştan en kısa sürede dönülsün” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı