REKLAMI GEÇ

“Vatan Partisi olarak bu vasiyete uyacağız”

“Vatan Partisi olarak bu vasiyete uyacağız”

Vatan Partisi Denizli 1.sıra Milletvekili Adayı Hasan Korkmazcan, tedavi için gittiği ABD’de hayatını kaybeden Türkiye’nin Einstein’ı Prof. Dr. Oktay Sinanoğlu’nun Türk gençliğine vasiyetinin Türkçe’ye sahip çıkmak, Türkçe düşünmek, Türkçe bilim yapmak olduğunu hatırlatarak, “Vatan Partisi olarak bu vasiyete sadakatle uyacağız” dedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Nisan 2015 Pazartesi, 18:03

Türkiye’nin Einstein’i olarak bilinen Prof.Dr. Oktay Sinanoğlu’nun vefatından dolayı duyduğu üzüntüyü dile getiren Vatan Partisi Denizli 1. sıra Milletvekili Adayı Hasan Korkmazcan, “Sinanoğlu bütün dünya bilim çevrelerinde Türk adını şerefle yükseltmiş bilim insanıydı. Aynı zamanda yetiştiği toprağa ve kültüre coşkuyla bağlı bir vatanseverdi. 1970’li yıllardan itibaren kendisini tanımış olmaktan, Türkiye’ye her gelişinde aile ortamında kendisini konuk etmiş olmaktan mutluluk duydum” dedi.

Korkmazcan,  Sinanoğlu’nun katkılarıyla Türkiye’deki 2. Dil Kurultayı’nı, Atatürk’ün 1. Dil Kurultayı’nı topladığı Dolmabahçe Sarayı’nda gerçekleştirdiğini belirtti. 

“VASİYETİNE SAHİP ÇIKACAĞIZ”
Sinanoğlu’nun Türk gençliğine vasiyetinin Türkçe’ye sahip çıkmak, Türkçe düşünmek, Türkçe bilim yapmak olduğunu söyleyen Korkmazcan, “ Vatan Partisi olarak bu vasiyete sadakatle uyacağız. Türk Milleti’nin ve bilim dünyasının başı sağolsun” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı