REKLAMI GEÇ

Vatan Partisi Perinçek’in aday olması için imza topluyor

Vatan Partisi Perinçek’in aday olması için imza topluyor

Erken seçim kararının alınmasının ardından partilerde aday çalışmaları devam ediyor. Vatan Partisi de Genel Başkanları Doğu Perinçek’in cumhurbaşkanı adayı olabilmesi için gerekli olan 100 bin imzayı toplamak için kampanya başlattı. Denizli’den 10 bin imza hedefiyle yola çıkan Vatan Partililer, şu ana kadar 2 bin imzayı topladı.

Başak Özlem Ilgaz İçyüz / DENİZLİHABER / 24 Nisan 2018 Salı, 15:46

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 24 Haziran’da yapılacak erken seçim için takvim taslağını partilere gönderdi. YSK’nın 100 bin imza için 5 gün süre tanıması, cumhurbaşkanı adayı olmak isteyen liderleri hızlı hareket etmeye zorladı.

Vatan Partisi, Genel Başkan Doğu Perinçek’i cumhurbaşkanı adayı gösterebilmek için gerekli olan 100 bin imzayı toplamak için ülke genelinde kampanya başlattı.

Denizli teşkilatları kampanyaya hızlı bir giriş yaptı. Cumhuriyet Parkı önünde stant açan ve vatandaşlardan imza toplayan Vatan Partililer, hedefleri olan 10 bin imzanın 2 binden fazlasına ulaştı.

Kampanyanın sorumlularından Vatan Partisi Öncü Gençlik Denizli Genel Sekreteri Atacan Dilekoğlu, Türkiye genelinde 80 bin imza topladıklarını belirterek, “Çalışmalarımıza son hızda devam ediyoruz. Birkaç gün içinde 100 binin üzerine çıkmayı hedefliyoruz. Ancak YSK önümüze ket koymaya devam ediyor. Gün sınırı ve seçmenlerin dilekçe hakkının elinden alınmasını gasp ederek, seçmenleri YSK’nın önüne çıkarma önerileri var. 5 gün içinde 100 bin seçmenin YSK’ya gitmesi demek, günde 20 bin seçmenin YSK’ya gitmesi demek. Bunun da hiç akılcı ve gerçekçi bir yanı yok. Bu durum açıkça Genel Başkanımız Doğu Perinçek’in cumhurbaşkanı adayı olamaması için düzenlenen bir durum. Biz yine de hızlı çalışıp, 100 bin imzamızı toplayacağız, tüm mücadelemizi vereceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nden 15 milletvekilinin İyi Parti’ye geçmesi hakkında da açıklama yapan Dilekoğlu, durumu oldukça enteresan bulduğunu söyleyerek, “Ana muhalefet partisinin, kendisine rakip olan partiye yardım ediyor olması çok garip. Acaba iktidar hedefi mi yok, başka hedefler mi var bilemiyoruz. Zaman içinde her şeyi göreceğiz” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı