REKLAMI GEÇ

Vatan Partisi’nden Barzani referandumu tepkisi

Vatan Partisi’nden Barzani referandumu tepkisi

Vatan Partisi Honaz İlçe Başkanı Ahmet Gündüz ve partililer, 25 Eylül’de yapılması planlanan “Barzani Referandumu”na tepki gösterdi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 22 Eylül 2017 Cuma, 13:51

Honaz pazar alanında basın açıklaması gerçekleştiren ve toplanan imzaları bir heyetle Honaz PTT binasından Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne gönderen Vatan Partisi Honaz İlçe Başkanı Ahmet Gündüz, “25 Eylül 2017 tarihinde yapılacağı ilan edilen Irak’ın kuzeyindeki sözde bağımsızlık referandumu, ABD emperyalizminin ve İsrail siyonizminin bölge devletlerine savaş ilanıdır. Üstelik sözde bağımsızlık referandumu hem uluslararası anlaşmalara hem de Irak anayasasına aykırıdır. Partimizin 30 yıldır ‘ikinci İsrail’ diye adlandırdığı sözde bağımsız Kürt devleti girişimi, Irak’ın ve Suriye’nin kuzeyinden Akdeniz’e ulaşmayı hedefleyen, Türkiye ve İran’ın toprak bütünlüğünü de hedef alan bir kukla devlet girişimidir. Kurulmak istenen sözde bağımsız devlet, söylendiği gibi bir ‘Kürt’ devleti değildir. Türkiye ve İran’ın sınırlarında ikinci bir İsrail kurulmaktadır. Kürtler, ABD ve İsrail’in maşası asla olmazlar. ABD ve İsrail silahlarıyla kurulacak bir devlet, Kürtlerin devleti olamaz” dedi.

Bu girişim, ABD ve İsrail’in sürekli kaybettikleri Ortadoğu coğrafyasında yeni bir mevzi kazanma, İsrail dışında yeni bir dayanak yaratma çabası olduğunu anlatan Gündüz, “Bölge devletleri ve milletlerinin bu saldırganlığı durduracağından eminiz. Vatan Partisi olarak devletin ve milletin bütün güçlerini seferber ederek ABD-İsrail saldırganlığına karşı sonuna kadar mücadele edeceğimizi ilan ediyoruz” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı