REKLAMI GEÇ

Vatan’da kurultay seferberliği

Vatan’da kurultay seferberliği

Vatan Partisi’nin 19 Nisan Pazar günü saat 14.00’da yapacağı Vatan ve Emek Kurultayı için hazırlıklar devam ediyor. Fabrikalarda, kahvehanelerde duyurulara devam eden Vatan Partisi emekçi bürosu üyeleri Denizli halkını büyük kurultaya davet ediyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 17 Nisan 2015 Cuma, 15:32

Vatan ve Emek Kurultayı için çalışan isimlerden biri de Vatan Partisi Denizli İl Yöneticisi, tekstil işçisi Mustafa Koçak. İşyerlerini ziyaret eden Koçak, “Biz emekçilerin sorunları büyük bu sorunları çözecek olan yine bizleriz. Bugün ekonomimiz için iki yol sunuluyor; biri dışa bağımlı, üretimi bitiren programdır. Akp iktidarının da Kemal Dervişler’in de söylediği aynıdır. Diğer yol ise Vatan Partisi’nin çözümüdür, üretim ekonomisini kurmaktır. Çözüme ortak olmak için tüm çalışma arkadaşlarımı Vatan ve Emek Kurultayı’na davet ediyorum” dedi.

denizli-vatan-partisi-ic
VATAN PARTİSİ’NDEN TÜRK-İŞ KONFEDERASYONU ZİYARETİ
Türk Parlamenterler Birliği Onursal Başkanı, Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli milletvekili adayı Hasan Korkmazcan, Vatan Partisi İl Başkanı İbrahim Kasapoğlu, Vatan Partisi milletvekili adayı Ufuk Abalıoğlu ve Denizli Tüm İşçi Hakları Derneği İl Başkanı Halis Özkan’dan oluşan heyetle Türk-iş ziyareti gerçekleştirdi. Türk-iş İl Başkanı Recep Oktay ile görüşen heyet Denizli’deki işçilerin durumu ve emek örgütlenmesini değerlendirdi.

Türk-iş Başkanı Recep Oktay görüşmede; “Özelleştirmeler sendikal örgütlenmeleri hedef almıştır. Sendikaya üye olduğu anda işine son verilen onlarca işçimiz oldu. Akp hükümeti döneminde örgütlenmenin önündeki engeller daha da artmıştır. Denizli’de durum daha da kötüdür. 179 bin işçinin yalnızca 2000e yakını sendikalıdır. İşverenler sendikan onlara sağlayacağı imkanları, üretimin daha da artacağını kavramış değiller. Sendikaların iş yerlerini karıştıracağını düşünüyorlar. Oysa sendikanın olduğu iş yerinde huzur olur, disiplin olur, kaliteli üretimde artış olur. Biz emek örgütleri olarak çözüm için ne gerekiyorsa yapacağız. Bunun bir adımı da 7 Haziran seçimleridir” diye konuştu.

Vatan Partisi heyeti adına konuşma yapan Hasan Korkmazcan da; “Türkiye’nin tarih boyunca tekstilde öncülük yapmış ilindeyiz. Bu yüzden ziyaretlerimize Teksif sendikasından başladık. Sümerbank’ın Hukuk Baş Müşavirliği’ni yaptığım dönemde Teksif Sendikası’nın efsane Genel Başkanı Şevket Yılmaz mesai arkadaşımdı. 1973-1977 arasında TBMM Anayasa Komisyonu üyesi olarak görev yaptığımda çalışma hayatını daha demokratik, daha verimli hale getirmek için çeşitli kanunlar çıkardık, toplu iş sözleşmeleri yaptık. Bu tecrübelerimizi bugün Vatan Partisi olarak üretim ekonomisini kurmak için yeniden seferber edeceğiz. Türkiye’nin her yerinde milli ekonomi etrafında örgütlenmiş, kurumsallaşmış emek örgütlenmesinin olmasını destekleyeceğiz. Üreten Türkiye’nin yıldızlarından biri de Denizli olacak. Denizli’yi tekstil konusunda moda merkezi yapmamız lazım. Bunun için sanayicimizle, işçilerimizle, sendikalarımızla yan yana çalışacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı