REKLAMI GEÇ

Demirci Efe’nin Milletvekili Bababalım’a itirafı

13 Haziran 2016 Pazartesi

 

denizli-ibrahim-afatoglu-demirci-mehmet-efe-bababalım-milletvekili-h

Dediği Yaser Ali Sultan Türbesi; Pamukkale – Karataş köyü, Eski Tavas – Denizli kervan yolu üzerinde, Kazak Abdal Sultan Türbesi’nin elli metre kadar yukarısında, Yukarı Tekke Mezarlığı’nın içerisindedir. Kim olduğu ve nereden geldiği konusunda bir bilgi yoktur. Bazı araştırmacılar Horasan erlerinden biri olduğunu söylemektedirler.

denizli-ibrahim-afatoglu-demirci-mehmet-efe-bababalım-milletvekili-2

Rivayet odur ki; Dediği Yaser Ali Sultan, annesinden habersiz askere yazılmıştır. Gün gelip Anadolu’nun fethi için sefere çıkan bir ordu birliğine çağrılmıştır. Annesi çaresizdir ama yolda yemesi için torbasına biraz yol azığı koymuştur. Günlerce süren savaş sırasında, annesinin çantasına koyduğu azığı bile unutmuştur Dediği Yaser Ali Sultan. Anadolu’nun bir bölgesinde düşmanla savaşırken, ordunun yiyeceği bitmiş, açlık çekmeye başlamışlardır. O zaman Dediği Yaser Ali Sultan, annesinin torbasına koyduğu yiyecek aklına gelmiştir. Çantasından çıkardığı yiyecek kendisini ve silah arkadaşlarının tamamını doyurmuştur.

Başka bir rivayet odur ki; Demirci Mehmet Efe’nin adamaları Denizli’yi basınca adamlardan bazıları Denizli halkı tarafından öldürülmüştür. Bunu duyan Demirci Mehmet Efe, Denizli’ye gelerek adamlarını öldüren kişileri bulmaya çalışmıştır. Yaptığı araştırmalar neticesinde Bababalımlar’dan bir gencin olaylara katıldığını öğrenmiş ve adamlarıyla bu türbelerin olduğu yere gelip oradaki evlerdeki herkesi öldürmek istemiştir.

denizli-ibrahim-afatoglu-demirci-mehmet-efe-bababalım-milletvekili-1

Efe ve adamları akşamüzeri evlerin batı tarafındaki kayaların dibine saklanarak siper almışlar. Demirci Efe, “Burada biraz uyuyalım da gece saatlerinde evi basar hepsini öldürürüz” demiş ve uykuya dalmıştır. Demirci Efe rüyasında burada yatan Dediği Yaser Ali Sultan’ı görmüş. Efe’ye “Adamlarını toparla ve hemen buradan git, eğer gitmezsen senin için hiç iyi olmaz” demiştir.

Demirci Efe, hemen uykusundan uyanmış ve adamlarına “Hemen gidelim buradan, burada yatan dedeler bizim başımıza iş çıkaracaklar” demiş ve oradan uzaklaşmışlardır. Demirci Efe çok sonraları, olayın yaşandığı yıllarda milletvekili olan Hacı Hüseyin Mazlum Bababalım’a “Senin evini basıp seni ve bütün aileni yok edecektim ama oradaki dedeler buna izin vermedi” diyerek itirafta bulunmuştur.

Not: Yazılar ile ilgili hukuki sorumluluk yazarların kendilerine aittir

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı