REKLAMI GEÇ

Ramazan ilk Teravih ile başlıyor

Ramazan ilk Teravih ile başlıyor

Ramazan ayı bu akşam kılınacak ilk Teravih namazı ile başlıyor. Bu gece yarısının ardından da yapılacak ilk sahur ile yarın Ramazan ayı başlamış olacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 26 Mayıs 2017 Cuma, 16:48

Ramazan ayı için heyecanlı bekleyiş tüm Müslüman alemi tarafından devam ediyor. 30 gün boyunca oruç tutacak olan vatandaşlar, hem Ramazan ayının ilk gününü hem de ilk sahurun ne zaman yapılacağını merak ediyor. Ramazan ayı, bu gece Teravih namazı ile birlikte başlıyor.

İLK SAHUR NE ZAMAN? RAMAZAN BAYRAMI NE ZAMAN?
Diyanet İşleri Başkanlığı’nın 2017 Dini takvimine göre bu yıl üç aylar 29 Mart 2017’de başladı, Ramazan ayı bu akşam ilk teravih namazı ile başlamış olacak. Aynı gece sahur için kalkılacak ve niyetler edilecek. İlk oruç ise yarın açılacak. Son oruç ise 24 Haziran günü tutularak Ramazan sona erecek. 2017’de Ramazan Bayramı ise, 25 Haziran Pazar, 26 Haziran Pazartesi ve 27 Haziran Salı günlerine denk geliyor.
Bayramın ilk günü hafta sonuna denk geldiği için çalışanlar ekstradan sadece 2 gün tatil yapabiliyor. Ramazan ayının ilk gününde Türkiye’de ilk sahur Ardahan’da, ilk iftar ise Hakkari’de yapılacak. Denizli’deRamazan ayının başlayacağı ilk teravih bu akşam 21.58’de. İlk sahur 03.55’te, ilk ihtar ise 20.24’te.

RAMAZAN BAYRAMI
Ramazan Bayramı İslam aleminde, oruç tutma ayı olan Ramazan’ın ardından üç gün boyunca kutlanan dinî bayram. Hicri takvime göre onuncu ay olan Şevval ayının ilk üç gününde kutlanıyor. Bayramdan bir önceki gün, Ramazan ayının son günü olan arife.
Hicri takvim bir ay takvimi olduğu için yıllar güneş temelli miladi takvimden 11-12 gün kısa. Bu nedenle Ramazan Bayramı her sene bir önceki seneden 11-12 gün daha erken kutlanıyor. Yaklaşık olarak her 33 senede bir Ramazan Bayramı aynı günlere tekabül ediyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı